Wielerklassiekers 3
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Wielerklassiekers 3

In navolging van WK1 en WK2 is dit het WK3 forum!
 
IndexIndex  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

 

 Belangrijk bericht voor start WK3!

Ga naar beneden 
2 plaatsers
AuteurBericht
ben_pronk

ben_pronk

Posts : 1339
Join date : 02-11-19
Age : 32

Belangrijk bericht voor start WK3!  Empty
BerichtOnderwerp: Belangrijk bericht voor start WK3!    Belangrijk bericht voor start WK3!  Emptyvr 8 nov - 22:45:18

Hallo managers van WK 3,
Hierbij willen wij jullie hartelijk welkom heten en een korte introductie geven over de plannen die zijn gemaakt. Als jij dit spel nog nooit gespeeld hebt, wordt je altijd gekoppeld aan een ervaren coach voor een periode van ongeveer zes maanden. Hij zal jou wegwijs maken en je helpen waar nodig. Je hoort hier vanzelf meer over zodra jij je hebt ingeschreven.

Om te beginnen verdelen we de start van WK 3 in drie fases. Die lichten we hieronder kort toe.

Fase 1: De volgorde bepalen van de draft voor fase 2, en het kiezen van je eerste renner

Tijdens fase 2 zullen we werken met een draft, tijdens fase 1 worden de posities voor deze draft vastgelegd.
Iedere positie van de draft zal via een deadline bepaald worden. Deze deadlines werken als volgt:
- Er zijn deadlinetopics vastgelegd voor iedere draftpositie: in het deadlinetopic mag iedereen meebieden met het beschikbare budget. Dit budget is vastgesteld op 375 miljoen. Het geld dat je hier uitgeeft ben je kwijt in alle volgende fases van het spel! Wil je dus heel graag eerste keus hebben om bijvoorbeeld een Bernal binnen te halen dan kan je in theorie 350 miljoen bieden maar dan heb je na de draft weinig budget meer over om nog goede renners binnen te halen. (af te raden dus, want je kan lastiger renners kopen door je lage budget). De transfermarkt om te handelen gaat op 20-01-2020 open, dat is een dag voor de start van Tour Down Under, deze start namelijk op 21-01-2020.
- Het hoogste bod moet met minimaal 1,0 miljoen overboden worden om het nieuwe hoogste bod te worden.
- Wanneer de deadline af loopt om 19:00, telt het hoogste bod op de forumklok 19:00:00. De manager die het hoogste bod heeft na afloop van de deadline, zal de bijbehorende positie in de draf krijgen. Bied je een seconde of meer later? Dan telt je bod niet.
- Als je een bepaalde deadline gewonnen hebt, ligt je positie voor de draft definitief vast en hoef je uiteraard niet meer mee te bieden op volgende deadlines.
- Indien het je voorkeur is om vanachter in de draft te geraken. Bijvoorbeeld positie 30 om 2 keer na mekaar te kunnen kiezen. Dan kan je dit kenbaar maken door vroegtijdig op die positie te bieden. Bij het willekeurig verloten van een bepaalde positie zullen de managers die op dat moment een hoogste bod hebben op een lagere drafpositie niet mee verloot worden. Bijvoorbeeld we zitten aan de deadline voor positie 26. Niemand wil deze en er zijn dus geen biedingen geweest. Er zijn nog vijf managers die in aanmerking komen voor deze draftpositie en potentieel mee opgenomen kunnen worden in de verloting. Echter manager x heeft op het moment van verstrijken deadline voor positie 26 het hoogste bod op positie 30, manager x wordt dan niet mee opgenomen in de verloting.

Er zijn 30 managers en dus 30 posities in de draft die verdeeld moeten worden. Voor de eerste 30 posities zullen er dan ook deadlines zijn. Deze zijn reeds geplaatst door de admins onder het topic deadlines.  

Start verkoop draftposities: 01 December om 19:30

Deadline positie 1 zondag 1 december 19:30
Deadline positie 2 zondag 1 december 19:35
Enzovoorts….

Als je een deadline gewonnen hebt noteer je welke renner je wilt aantrekken in het topic dat jij wint.

De avond voor het bepalen van de draftposities is op 01-12-2019 van 19:30 tot en met 21:55. We beseffen dat dit kort dag is, maar dat kan even niet anders wegens de opstart van dit spel.

Kan je die avond niet meedoen maar wil je wel graag voorin eindigen? Dan kan je altijd een andere manager vragen die voor jou biedt. Die noteert dan:
‘In naam van Team Rabobank (bedrag in miljoenen).’
Achteraf moet dit bod wel worden bevestigd door de eigenaar van dat team.

Mocht je helemaal niet meedoen met de deadlines, dan wordt je achterin ingedeeld door de admins. Die gaan dan op basis van een willekeurige loting de posities van de niet meebiedende managers vastleggen.


Fase 2: de draft

In het drafttopic geeft iedereen zijn keuze aan totdat iedereen tien renners heeft gekozen, hierna gaat pas fase 3 in. Check steeds of een renner niet reeds is gekozen. De administrators zullen dit in de gaten houden en zo snel mogelijk proberen bij te houden in het WRW (Wie rijdt waar) bestand.
De posities zijn bepaald en zullen in het drafttopic weergegeven worden. De keuzes van de managers worden om de beurt genoteerd in het topic dat wij al hebben geopend. Hieronder worden kort de regels geschetst:

Start draft: 02 December om 19:30

Regels voor de draft:
- Zodra een manager aan de beurt is kan hij de gewenste renner plaatsen die hij binnen wilt halen. Dat dient op de volgende manier gedaan te worden: Achternaam, voornaam en vervolgens de afkorting van de ploeg.
Dus bijvoorbeeld: YATES Adam naar AST (kopieer de naam uit de WRW lijst of van de cq website)
- Als de eerste ronde is geweest, zal daarna degene die als laatste mocht kiezen als eerste mogen kiezen in de 2e ronde en zo werken we de lijst weer af. Maar dit keer van onder naar boven enzoverder. Degene met drafpositie 30 mag dus steeds 2 renners na mekaar kiezen en vanaf ronde 2 degene met drafpositie 1 ook.
- Ook neoprofs mogen gekozen worden. Er zal geen aparte neoverkoop plaatsvinden. Alleen reeds bevestigde neo-renners door de ploeg komen in aanmerking om gekozen te worden. De administrators zullen hier goed op toezien.
- Misschien maken er nog renners bekend dat zij gaan stoppen nadat de renner gekozen is door een manager (bijv. Pozzovivo), dat mag, maar mocht Pozzovivo uiteindelijk toch stoppen en jij hebt hem al binnengehaald, dan krijg jij zijn vergoeding pas na P1, dus niet meteen!  
- Daarnaast willen we degene die aan de beurt is ook vragen om onder de gekozen renner even kort te zeggen wie er aan de beurt is. Op die manier helpen we elkaar allemaal met het overzichtelijk houden van het topic.
- Het topic waar renners in gekozen worden mag alleen in gereageerd worden zodra je aan de beurt bent. Dit is dus niet bedoeld voor overige reacties!
- Een manager heeft maximaal 24 uur om te reageren. Reageert de manager niet dan zal de beurt doorgaan naar de volgende in de rij. De betreffende manager mag vervolgens wel tussendoor reageren met de renner die hij dan wil hebben (als hij nog niet gekozen is).
- Een keuze mag niet geëdit worden! Wanneer dit wel gebeurd zal dit ook bestraft worden.
- Je mag een andere manager voor je laten kiezen als je niet aanwezig kunt zijn. Deze manager moet wel duidelijk aangeven dat de keuze voor een ander team is gemaakt, en dit moet hierna bevestigd worden.
- Aangezien de doelstelling is om gelijke teams te creëren, hebben admins de mogelijkheid om in te grijpen bij een keuze. Dit kan gedaan worden wanneer de admins het idee hebben dat het team te veel benadeeld wordt in negatieve zin. Dit ingrijpen zal binnen 24 uur moeten gebeuren.


Fase 3: Start verkoop van overige renners vanaf 23-12-2019 om 19:30 (deze datum is slechts een richtlijn, ligt eraan of de draft is afgelopen)

Wij hebben als admins het doel om de teams zo gelijk mogelijk te maken, omdat er veel nieuwe managers zijn willen we een nieuw systeem introduceren. Een bod moet 24 uur blijven staan voordat de deadline gewonnen is! De duurste renners zijn er waarschijnlijk met de drafts uitgegaan dus dit vergt een andere benadering. Hieronder een uitgebreide uitwerking om jullie hiervan op de hoogte te stellen.

Uitwerking systeem met flexibele deadlines:
- Iedere manager mag per week vier deadlines lanceren. Week 1 begint (zoals het er nu uitziet) op 23-12-2019 om 19:30:00 uur. Bij het lanceren van de deadline plaats je direct een openingsbod. Het minimale openingsbod is 1 miljoen. Kopieer steeds de naam van de cq website of het WRW bestand dus bv IZAGIRRE INSAUSTI Ion en niet Izagirre. Controleer steeds of de renner nog vrij is en er niet reeds een deadline loopt! Noteer achter de naam de datum waarop de deadline in eerste instantie afloopt, dus 24 uur verder. Stel dat ik meteen op 23-12-2019 om 19:30:00 uur een deadline plaats, dan noteer ik dat zo:

Deadline IZAGIRRE INSAUSTI Ion, dinsdag 24-12-2019 19:30.

Je dient goed zelf in de gaten te houden of de deadline verplaatst wordt als andere managers een hoger bod plaatsen, de titel wordt dus niet gewijzigd!

- Iedere manager die nog budget beschikbaar heeft en plaats in zijn team (max 30 renners), mag bieden op de geopende deadline. Je bod moet minimaal 1 miljoen meer zijn dan het huidige hoogste bod. Er wordt afgerond tot één cijfer na de komma, dus wel 19,8 bieden maar niet 19,84.
- Iedereen krijgt een startbudget van 375 miljoen verminderd met wat je reeds in fase 1 hebt uitgegeven. Geld dat je na fase 3 nog over hebt, mag je houden (maximaal 150 miljoen, zie hieronder) en kan je voor de rest van het spel gebruiken. Indien de administratoren merken dat het budget helemaal fout is ingeschat kan er uitzonderlijk een budgetaanpassing gebeuren maar de aanwezige budgetverschillen zullen blijven bestaan. Als manager x na fase 3 40 miljoen meer heeft dan manager y dan zal dit na een mogelijke aanpassing nog steeds zo zijn! De aanpassing zal afgestemd zijn op de aanwezige budgetten bij wk2 na de neoverkoop. Indien we merken dat het totale beschikbare budget bij wk3 meer dan 20% afwijkt van het totale budget bij wk2 dan zal ieder team even veel geld afgeven of bijkrijgen. Toegelicht met een voorbeeld: stel op wk2 is er na de neoverkoop nog 1,1 miljard in het spel. In wk3 is er na fase 3 nog 1,4 miljard in het spel. Dan zal er 0,3 miljard uit het spel gedaan worden evenredig verdeeld over alle team, dus ieder team verliest 10 miljoen. Wees dus ook voorzichtig met je budget als je merkt dat je dicht bij 0 komt. Op het einde van fase 3 moet je boven 0 zijn. Het zou kunnen dat je na de aanpassing onder 0 komt, dan heb je tot einde periode 1 tijd om boven 0 te geraken.
Daarnaast gaan we een bijkomende beperking opleggen, namelijk ieder team dient na fase 3 minstens 225 miljoen uitgegeven te hebben. Indien je budget, voor de hierboven besproken eventuele aanpassing, meer bedraagt dan 150 miljoen dan zal het automatisch afgerond worden naar 150 miljoen en ben je dus je geld zonder meer kwijt. We doen dit om te vermijden dat managers hun geld zouden oppotten en we vanuit een scheve startsituatie beginnen waarbij enkele managers heel veel geld hebben en anderen weinig.
- De winnaar van een deadline is degene die 24 uur aan een stuk het hoogste bod heeft. Telkens als er een nieuw hoogste bod is, schuift de deadline dus 24 uur op. Bijvoorbeeld: Ben lanceert op 23 december om 20:50:07 een deadline voor Bernal. Indien er niemand anders biedt heeft hij Bernal binnen op 24 december om 20:50:07. Indien een andere manager op 23 december om 23:53:21 een correct hoger bod plaatst, is de eindtijd voor dit hoogste bod 24 december 23:53:21. Zo schuift de eindtijd bij een nieuw hoger bod telkens op.
- Je mag maximum voor je totale budget aan hoogste boden hebben uitstaan. Bijvoorbeeld: Ben heeft een budget van 375 miljoen. Hij heeft het hoogste bod staan op Bernal met 200 miljoen en het hoogste bod op Sagan met 175 miljoen. Dan kan hij op geen enkele andere renner meer bieden.
- Je mag op geen enkel moment zoveel hoogste boden hebben uitstaan dat indien je deze renners allemaal zou binnenhalen meer dan 30 renners in je team zitten.
- Fase 3 eindigt in principe vlak voordat het seizoen begint. Wij mikken op 20-01-2020, dat is ook meteen het teken dat de handel opengaat en er 'normale' deadlines geplaatst mogen worden. Deze normale deadlines hebben nog steeds betrekking op de renners die vermeld staan in de door onze gepubliceerde rennerslijst voor aanvang van fase 3. Indien er tijdens fase 3 of later tijdens periode 1 nog renners een contract zouden krijgen, komen deze vanaf periode 2 in het spel. Let op! Iedereen moet minimaal 16 renners in bezit hebben, anders volgen er sancties van de admins! Je begint namelijk met -250 punten voor elk gemiste renner!
De eerste wedstrijd van WK 3 is dus Tour Down Under, meteen een mooie WT koers! Deze begint op 21-01-2020.

BELANGRIJK: We staken deze draft op twee momenten omdat dit waarschijnlijk tijdens de feestdagen gaat plaatsvinden. Vanaf 25 december 00:00:01 is jouw bod niet geldig, dit duurt tot en met 26 december 23:59:59. Tijdens kerst is er dus volledige radiostilte, dit om toch met je familie en vrienden te kunnen genieten zonder steeds op dit forum te zitten Wink Dat geldt overigens hetzelfde voor oud en nieuwjaarsdag. Vanaf 31 december 00:00:01 is jouw bod niet geldig, dit duurt tot en met 01 januari 23:59:59.
Voorbeeld: Stel, je biedt op 24-12-2019 om 19:09 op een renner, dan loopt je bod pas af op 27-12-2019 om 19:09.

Tegenargument van dit systeem?
Het voornaamste tegenargument op dit systeem is dat het te lang zou duren. We zijn er echter van overtuigd dat dit redelijk vlot zal gaan. Toegelicht aan de hand van een voorbeeld:
- Stel er zijn 30 managers met een budget van 500 miljoen er lopen momenteel 15 deadlines op allerlei renners waaronder Evenepoel en Bernal. Momenteel is het hoogste bod op beide renners 100 miljoen en voor beide renners loopt de deadline af op 28-12-2019 20:00:00.
- Ben is bereid om zowel voor Evenepoel als Bernal 400 miljoen te geven.
- Nathan is bereid voor zowel Evenepoel als Bernal 350 miljoen te geven.
- Karel is bereid 420 miljoen voor Bernal te geven en heeft geen interesse in Evenepoel.
- Nathan besluit vol voor Evenepoel te gaan en doet om 28-12-2019 23:00:00 een bod van 350 miljoen.
- Ben denkt "goh ik ga proberen een koopje te doen, Evenepoel is al heel duur en Bernal nog niet" en hij biedt op 28-12-2019 23:01:00 180 miljoen op Bernal. Hierdoor heeft hij nog slechts 320 miljoen beschikbaar en kan hij dus geen hoger bod doen op Evenepoel.
- Karel denkt "hmm Bernal is nog goedkoop, ik laat de anderen geld uitgeven aan andere renners en wacht tot 29-12-2019 23:00:59 om hoger te bieden".

Gevolgen:
- Op 29-12-2019 23:00:00 wint Nathan de deadline op Evenepoel met 350 miljoen.
- Ben wordt overboden door Karel op het laatste moment. De deadline voor Evenepoel is dan al afgelopen waardoor Ben naast Evenepoel grijpt, alhoewel hij bereid was meer te bieden dan Nathan. Echter zijn geld zat vast in een laag bod op Bernal. Ondertussen zijn er mogelijk ook andere interessante deadlines afgelopen.
- Karel heeft het hoogste bod op Bernal, hij weet echter niet of 1 van de andere managers nog zal overbieden en heeft door lang te wachten ook andere deadlines zien verstrijken. Als een andere manager nog 450 biedt op Bernal eindigt Karel in dezelfde situatie als Ben waarbij hij andere renners misloopt.

Conclusie: in praktijk zal dit niet voorkomen. Karel zal direct ongeveer 420 bieden om te weten waar hij aan toe is. Hierdoor zal Ben 400 kunnen bieden op Evenepoel en zal Nathan zich weer richten op andere deadlines. Zo reguleert het systeem zichzelf. Niemand heeft er immers belang bij om te wachten. Bij 30 volop meebiedende managers ga je geen koopjes doen en gaat de renner automatisch naar de meest geïnteresseerde manager. Wachten en laag bieden betekent tijd verliezen en interessante deadlines zien aflopen.
Net zoals bij de deadlines met een vast tijdstip gaat de renner naar de meest geïnteresseerde manager, alleen is hier het voordeel dat je niet op een vast tijdstip aanwezig moet zijn. Tevens is alles open en bloot waardoor nieuwe managers vanaf het begin meer kans hebben om renners binnen te halen voor een correcte prijs. Door direct een fatsoenlijk bod te doen weet je waar je aan toe bent en lopen de deadlines ook snel af.

Let op! Er zijn wat aanvullingen:
- Mochten er na de start van de draft nog nieuwe neo's aangekondigd worden dan komen deze pas bij fase 3 (de verkoop) in het spel. Dit om te vermijden dat degene die dan juist aan de beurt is heel goedkoop bijvoorbeeld een Pidcock kan binnenhalen.
- Voordat de eerste WT-wedstrijd is gestart zijn er al wat nationale kampioenschappen. Deze punten worden met terugwerkende kracht toegekend. Voorbeeld: R. Dennis wint het Australische Kampioenschap, maar is nog niet gekozen, dan krijg jij alsnog de punten toegekend.


Mocht je nog vragen hebben? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!


Laatst aangepast door ben_pronk op zo 26 apr - 14:31:00; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Joske47

Joske47

Posts : 464
Join date : 01-11-19

Belangrijk bericht voor start WK3!  Empty
BerichtOnderwerp: Re: Belangrijk bericht voor start WK3!    Belangrijk bericht voor start WK3!  Emptyza 16 nov - 9:57:11

Adminbericht: er zijn nog enkele wijzigingen aan de regels voor de opstart:
-  Indien de administratoren merken dat het budget helemaal fout is ingeschat kan er uitzonderlijk een budgetaanpassing gebeuren maar de aanwezige verschillen zullen blijven bestaan. Als manager x na fase 3 40 miljoen meer heeft dan manager y dan zal dit na een mogelijke aanpassing nog steeds zo zijn! Het kan ook zijn dat de Admins een bepaald percentage van het budget gaan verlagen, maar dat is voor nu van latere zorg.

wordt

- Indien de administratoren merken dat het budget helemaal fout is ingeschat kan er uitzonderlijk een budgetaanpassing gebeuren maar de aanwezige budgetverschillen zullen blijven bestaan. Als manager x na fase 3 40 miljoen meer heeft dan manager y dan zal dit na een mogelijke aanpassing nog steeds zo zijn! De aanpassing zal afgestemd zijn op de aanwezige budgetten bij wk2 na de neoverkoop. Indien we merken dat het totale beschikbare budget bij wk3 meer dan 20% afwijkt van het totale budget bij wk2 dan zal ieder team even veel geld afgeven of bijkrijgen. Toegelicht met een voorbeeld: stel op wk2 is er na de neoverkoop nog 1,1 miljard in het spel. In wk3 is er na fase 3 nog 1,4 miljard in het spel. Dan zal er 0,3 miljard uit het spel gedaan worden evenredig verdeeld over alle team, dus ieder team verliest 10 miljoen. Wees dus ook voorzichtig met je budget als je merkt dat je dicht bij 0 komt. Op het einde van fase 3 moet je boven 0 zijn. Het zou kunnen dat je na de aanpassing onder 0 komt, dan heb je tot einde periode 1 tijd om boven 0 te geraken.
Daarnaast gaan we een bijkomende beperking opleggen, namelijk ieder team dient na fase 3 minstens 225 miljoen uitgegeven te hebben. Indien je budget, voor de hierboven besproken eventuele aanpassing, meer bedraagt dan 150 miljoen dan zal het automatisch afgerond worden naar 150 miljoen en ben je dus je geld zonder meer kwijt. We doen dit om te vermijden dat managers hun geld zouden oppotten en we vanuit een scheve startsituatie beginnen waarbij enkele managers heel veel geld hebben en anderen weinig.

Tweede wijziging/aanvulling:
- Indien het je voorkeur is om vanachter in de draft te geraken. Bijvoorbeeld positie 30 om 2 keer na mekaar te kunnen kiezen. Dan kan je dit kenbaar maken door vroegtijdig op die positie te bieden. Bij het willekeurig verloten van een bepaalde positie zullen de managers die op dat moment een hoogste bod hebben op een lagere drafpositie niet mee verloot worden. Bijvoorbeeld we zitten aan de deadline voor positie 26. Niemand wil deze en er zijn dus geen biedingen geweest. Er zijn nog vijf managers die in aanmerking komen voor deze draftpositie en potentieel mee opgenomen kunnen worden in de verloting. Echter manager x heeft op het moment van verstrijken deadline voor positie 26 het hoogste bod op positie 30, manager x wordt dan niet mee opgenomen in de verloting.
Terug naar boven Ga naar beneden
Joske47

Joske47

Posts : 464
Join date : 01-11-19

Belangrijk bericht voor start WK3!  Empty
BerichtOnderwerp: Re: Belangrijk bericht voor start WK3!    Belangrijk bericht voor start WK3!  Emptydo 5 dec - 8:46:24

Beste deelnemers er is nog een aanvulling/verduidelijking gebeurd in de regels voor de opstart. Het volgende gedeelte:

Fase 3 eindigt in principe vlak voordat het seizoen begint. Wij mikken op 20-01-2020, dat is ook meteen het teken dat de handel opengaat en er 'normale' deadlines geplaatst mogen worden.

is geworden:

Fase 3 eindigt in principe vlak voordat het seizoen begint. Wij mikken op 20-01-2020, dat is ook meteen het teken dat de handel opengaat en er 'normale' deadlines geplaatst mogen worden. Deze normale deadlines hebben nog steeds betrekking op de renners die vermeld staan in de door onze gepubliceerde rennerslijst voor aanvang van fase 3. Indien er tijdens fase 3 of later tijdens periode 1 nog renners een contract zouden krijgen, komen deze vanaf periode 2 in het spel.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
Belangrijk bericht voor start WK3!  Empty
BerichtOnderwerp: Re: Belangrijk bericht voor start WK3!    Belangrijk bericht voor start WK3!  Empty

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Belangrijk bericht voor start WK3!
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Wielerklassiekers 3 :: Aankondigingen :: Adminbericht-
Ga naar: