Wielerklassiekers 3
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Wielerklassiekers 3

In navolging van WK1 en WK2 is dit het WK3 forum!
 
IndexIndex  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

 

 1. Algemene Bepalingen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
AdminPosts : 104
Join date : 01-11-19

1. Algemene Bepalingen Empty
BerichtOnderwerp: 1. Algemene Bepalingen   1. Algemene Bepalingen Emptyvr 1 nov - 23:17:01

1 Algemene bepalingen

Bij Wielerklassiekers Managerspel (voortaan aangeduid als WK) zijn er 3 verschillende statussen te onderscheiden van de deelnemende personen:
• Admin
• Moderator
• Member

1.1 Admin

De admins coördineren het spel en kunnen ingrijpen (vastgelegd in artikel 1.1.3) indien dit noodzakelijk blijkt. Alle admins in functie samen vormen de spelleiding.

1.1.1 Samenstelling
Er zijn steeds meerdere admins, het aantal admins dient wel steeds oneven (enkel artikel 1.1.2.2 kan hier een uitzondering op vormen) te zijn. De huidige admins zijn:
• ben_pronk
• Mochie07
• Timodej

Bij afwezigheid van een admin kan ofwel vooraf een tijdelijke vervanger worden aangeduid, ofwel volstaat indien noodzakelijk de unanimiteit van de 3 resterende admins om een beslissing te nemen.

1.1.2 Wissel van een admin

1.1.2.1 Een admin legt zijn functie naast zich neer
De admin die de functie naast zich neer legt, dient dit kenbaar te maken in het 'Algemeen forum'. Tot een opvolger gekozen is, blijft de admin tijdelijk zijn bevoegdheden behouden. Als een opvolger is aangesteld zal de admin weer de status van gewone member krijgen.

1.1.2.2 Een admin wordt weggestemd
Admins nemen vaak onpopulaire beslissingen in het belang van het spel. Een admin kan echter ook niet zijn boekje te buiten gaan en kan bij zware vergrijpen uit zijn functie ontzet worden. Er is echter maar één manier om dit te doen:
• Alle admins, buiten de betreffende admin, zijn unaniem in het uit functie zetten van de betreffende admin. Enige feiten die hier aanleiding toe kunnen geven zijn 'onbehoorlijk gedrag' of 'taakverwaarlozing'. De admins die hun collega uit functie zetten, schrijven een motivatie voor de toepassing van deze regel in het algemeen forum en zullen daarbij steun moeten hebben van 51% van de managers.
OF:
• Minstens 25 van de 30 managers dienen zich in een poll voor ontslag van een admin tegen de betrokken admin uit te spreken.
EN
• Er moet minstens 1 van de huidige admins het ontslag van de bewuste admin steunen.

Indien een admin uit zijn functie is ontzet zal hij met onmiddellijke ingang een gewone member worden.

1.1.2.3 Een vervanger aanduiden
De admins in functie (3 admins in het geval van artikel 1.1.2.1 en 2 admins in het geval van 1.1.2.2) kunnen unaniem een nieuwe admin aanwijzen. Indien zij het niet eens geraken over wie de nieuwe admin zal worden, zal een nieuwe admin worden verkozen door een poll waar elke manager een stem kan uitbrengen. Deze poll dient te verlopen volgens dezelfde procedure als beschreven is voor reglementswijzigingen.

1.1.3 Mogelijke ingrepen van admins

1.1.3.1 Het toepassen van het reglement
Elke admin kan managers wijzen op bepalingen in het reglement en optreden zoals het reglement dit voor schrijft.

1.1.3.2 Beslissingen nemen naar de geest van het reglement
Uitzonderlijk duiken er gevallen op waar iemand (zonder slechte wil) iets doet dat, dat volgens de letter van het reglement niet zou kunnen herroepen worden. Bv. De eerste dag van de neo’s je hele budget bieden op een deadline binnen 3 dagen en je zo volledig buitenspel zetten voor alle voorgaande deadlines.

Indien de admins het unaniem eens zijn dat ze toch een uitzondering wensen te maken, dan kunnen zij dit doen. Bij dit voorbeeld is dit het annuleren van een bod een in FT-deadline. Dit kan enkel op voorwaarde dat er geen enkele andere manager hier nadrukkelijk nadeel van zou ondervinden. Deze afweging is voorbehouden aan de admins.

1.1.3.3 Hardheidsclausule
In gevallen die onvoldoende zijn beschreven of niet zijn opgenomen in het reglement kan de spelleiding zelf een uitspraak doen. Een beslissing zoals beschreven in artikel 1.1.3.2 of artikel 1.1.3.3 kan nooit door manager worden aangewend als precedent om achteraf een gelijkaardige beslissing af te dwingen in een andere situatie.

1.1.3.4 Een manager ontslaan
Admins hebben de bevoegdheid om managers te ontslaan vanwege:
• Ontoelaatbare vergrijpen (zoals bv. ‘valsspelen’, extreem wangedrag, …) die verdere deelname aan het spel onmogelijk maken. Zie artikel 2.6.2.
• Andere redenen tot ontslag die in het reglement zijn opgenomen.

1.2 Moderator

Moderators hebben een algemene of specifieke taak op WK. Zij helpen de admins om het spel in goede banen te leiden door taken uit te voeren die belangrijk zijn voor de voortgang van het spel.

Moderators melden zich vrijwillig aan of kunnen worden gevraagd door de admins.

De admins kennen de uiteindelijke moderatorrechten toe. Dit wil zeggen dat je meer rechten hebt binnen het forum dan gewone members. In geen geval mag een moderator misbruik maken van deze rechten. Indien misbruik zou worden vastgesteld kunnen de admins in onderling overleg een sanctie opleggen.

1.3 Members

Members zijn alleen verantwoordelijk voor hun eigen team. Hulp van members wordt altijd gewaardeerd (o.a. in het posten van uitslagen), maar er is geen enkele verplichting.
Terug naar boven Ga naar beneden
https://wielerklassiekers3.actieforum.com
 
1. Algemene Bepalingen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Wielerklassiekers 3 :: Algemeen :: Reglement-
Ga naar: