Wielerklassiekers 3
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Wielerklassiekers 3

In navolging van WK1 en WK2 is dit het WK3 forum!
 
IndexIndex  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

 

 2. Participatie

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin


Posts : 17
Join date : 01-11-19

2. Participatie Empty
BerichtOnderwerp: 2. Participatie   2. Participatie Emptyvr 1 nov - 23:18:16

2 Participatie

2.1 Aanmelding

2.1.1 Inschrijven
Managers kunnen zich uitsluitend inschrijven via het daarvoor bestemde 'Inschrijvingsforum'. In dit topic kunnen zij zich melden als kandidaat indien er een ploeg zou vrijkomen of indien er reeds vrije ploegen zijn hun voorkeur uit voor een ploeg. Na bevestiging van één de admins is deelname een feit en ontvangt de manager de status van member en kan hij of zij deelnemen aan het spel.

2.1.2 Coach
Om nieuwe managers te beschermen krijgen ze na aanmelding een coach toegewezen voor een periode van 6 maanden. Deze coach helpt de nieuwe manager het spel te leren kennen en zijn eigen team te waarderen. Hiermee wordt voorkomen dat ervaren managers door hun sterke onderhandelcapaciteiten het team van de nieuwe manager aanzienlijk zouden verzwakken door ze te overtuigen om bepaalde nadelige deals te sluiten.

Een coach is een manager die bij voorkeur minimaal twee jaar ervaring heeft in het spel en zichzelf heeft aangemeld als coach in het hiervoor bestemde topic binnen het algemeen forum. Wanneer een coach is aangewezen blijft deze zes maanden aan de nieuwe manager verbonden. Het is wel toegestaan om de coaching door te geven aan een andere manager met voldoende ervaring.

Gedurende deze periode gelden er ook een aantal extra regels met betrekking tot transfers. Deze zijn terug te vinden onder artikel 8 ‘Transfers’.

Deze bepaling is niet van toepassing op ex-managers die terug keren en het spel kennen. Belangrijk hierbij is wel dat ze in het verleden het spel vrijwillig verlaten hebben.

2.1.3 Proefcontract voor nieuwe managers
Voor nieuwe managers geldt dat zij eerst een proefcontract krijgen van zes maanden. Dit houdt in dat wanneer zij in deze zes maanden langer dan twee weken niet ingelogd zijn, zonder hier melding van te maken, ontslagen (kunnen) worden. Na de zes maanden krijgt de nieuwe manager dezelfde rechten als andere managers.

2.2 Overstappen

Overstappen van de ene naar de andere ploeg is slechts in beperkte mate mogelijk en enkel als de spelleiding dit aangeeft dat het op dat moment mag. Men mag als manager maar 1x in het spel een overstap maken.

Managers die 1x zijn overgestapt of deel hebben genomen aan een fusie:


2.3 Tijdelijk beheer van vrije ploegen

Indien een ploeg langer dan 7 dagen vrij is mag een manager zich kandidaat stellen om deze ploeg te gaan leiden als tweede ploeg. Pas na bevestiging van de spelleiding kan je met deze ploeg aan de slag.

De volgende restricties gelden hiervoor:
• Als er zich een nieuwe manager meldt moet je weer een ploeg opgeven. Dit mag de oude of de nieuwe ploeg zijn, indien je je oude ploeg op geeft zal dit beschouwd worden als een overstap en zal je naam in het lijstje in artikel 2.2 worden opgenomen.
• Deals tussen de eigen ploeg en de tijdelijk overgenomen vrije ploeg zijn uitgesloten.

2.4 Herverdelingen

Het samenvoegen of herverdelen van twee of meer ploegen kan enkel in uitzonderlijke gevallen. Enkel de spelleiding kan hier initiatief toe nemen. De spelleiding zal hiervoor een topic aanmaken om de voorgenomen herindeling aan te kondigen. Alle geïnteresseerde managers kunnen zich in dit topic aanmelden. Ploegen zonder manager zullen automatisch deelnemen aan de herverdeling. Ook een ploeg die in het beheer is als 2de ploeg kan door de admins verplicht worden aangewezen om deel te nemen aan de herverdeling. Op dit moment dient de beheerder van een 2de ploeg volgens artikel 2.3 te handelen.

Deelnemen aan een herverdeling mag net als overstappen maar 1x, je kunt ook niet 1x overstappen EN 1x deelnemen aan een herverdeling. Indien je deelneemt aan een herverdeling zal je naam worden opgenomen in artikel 2.2.

2.5 Vrijwillig ontslag

Als men vrijwillig ontslag wil nemen, dient men dit te melden in het algemeen forum. Je kunt een topic aanmaken en te kennen geven dat je er mee wil stoppen.

2.6 Gedwongen ontslag

Er zijn verschillende redenen die aanleiding kunnen geven tot een gedwongen ontslag:

2.6.1 Inactiviteit
Wanneer men 14 dagen niet op de site aanwezig is geweest (zonder dit te melden in het ‘Afwezig? Meld het even’ topic) kan men een meldingstopic krijgen. In dit meldingstopic dient de betreffende manager zich dan binnen 5 dagen te melden, doet hij dit niet dan volgt ontslag. Een meldingstopic kan door iedere manager aangemaakt worden die vast stelt dat iemand al langer dan een maand afwezig is op de site zonder hier melding van te maken.

Is een manager 1 maand niet online geweest (zonder dit te melden in het ‘Afwezig? Meld het even’ topic) kan men direct ontslagen worden zonder meldingstopic. Dit ontslag kan enkel gegeven worden door de spelleiding.

Indien je afgelopen 6 maanden al een meldingstopic hebt gehad en opnieuw 14 dagen afwezig bent geweest zonder hier melding van te maken, kan je meteen ontslagen worden zonder meldingstopic. Dit ontslag kan eveneens enkel gegeven worden door de spelleiding.

Indien men zich niet afwezig heeft gemeld en geen selecties zou inleveren kan dit (bij herhaling) eveneens tot een gedwongen ontslag leiden. Zie artikel ‘3.3 Selecties’ voor de bepalingen hieromtrent.

2.6.2 Ontoelaatbare vergrijpen
De admins hebben de bevoegdheid om bij ontoelaatbare vergrijpen (zoals bv. ‘valsspelen’, extreem wangedrag, …) die verdere deelname aan het spel onmogelijk maken managers te ontslaan. Hierbij moeten de admins het unaniem eens zijn over het ontslag en moet elke admin dit ontslag bevestigen.

2.6.3 Ontslag bij inactiviteit teruggekeerde managers
Wanneer managers ontslagen zijn vanwege inactiviteit en naar verloop van tijd terugkeren wordt hun activiteit extra kritisch bekeken. Gedurende het eerste jaar dat zij weer manager zijn geldt voor hen dat zij bij drie weken afwezigheid (zonder melding in het ‘afwezigheidstopic’) ontslagen kunnen worden.

2.7 December-meldtopic

Aan het einde van het seizoen zal in het algemeen forum een topic geplaatst worden waarin elke manager dient aan te geven of men het volgende seizoen wenst door te gaan als manager van de ploeg. Geen melding zal leiden tot de volgende sanctie:
• Eerste keer: uitsluiting neoverkoop week 1 + meldtopic (zie artikel 2.6.1 Inactiviteit)
• Tweede keer: ontslag

2.8 Naamswijziging

Als men tijdens het spel van spelersnaam wil wijzigen dient dit te worden aangegeven op het forum. Zolang dit niet het geval is kunnen bevestigingen e.d. onder deze naam nietig worden verklaard door de spelleiding.

2.9 Afwezigheid

Uiteraard heeft iedereen recht op vakantie en door privé-omstandigheden kan je mogelijk een tijdje niet op de site komen. Dit dient steeds aangegeven te worden in het topic ‘Afwezig? Meld het even’. Het is niet verplicht om een reden op te geven. We vragen wel om een inschatting te geven voor begin en einddatum van de afwezigheid.

Een aangekondigde periode van inactiviteit zal niet in rekening worden gebracht voor de maatregelen zoals beschreven in het reglement.

2.9.1 Vervanging bij afwezigheid

Bij het aangeven van de afwezigheid kan een member ook aangeven welke member hem voor welke activiteiten op WK vervangt. Deze vervanger dient dit te bevestigen in hetzelfde topic.

2.10 Avatar
Iedereen is verplicht een avatar in te stellen om er zo voor te zorgen dat het forum er professioneler uitziet.
Terug naar boven Ga naar beneden
https://wielerklassiekers3.actieforum.com
 
2. Participatie
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Wielerklassiekers 3 :: Algemeen :: Reglement-
Ga naar: