Wielerklassiekers 3
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Wielerklassiekers 3

In navolging van WK1 en WK2 is dit het WK3 forum!
 
IndexIndex  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

 

 5. Renners & Contracten

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
AdminPosts : 104
Join date : 01-11-19

5. Renners & Contracten Empty
BerichtOnderwerp: 5. Renners & Contracten   5. Renners & Contracten Emptyvr 1 nov - 23:20:35

5.1 Renners

Zoals in ‘Artikel 4 Ploegen’ vermeldt is per ploeg te zien welke renners voor die ploeg rijden. Een renner kan slechts voor één ploeg tegelijk rijden.

5.1.1 Transfervrije renners

5.1.1.1 Wat zijn transfervrije renners?
Alle renners uit de World Tour en het ProContinentale niveau maken deel uit van het spel. Transfervrije renners, of ook wel free transfer (FT) renners genoemd, zijn renners van een WT- of PCT-team die niet tot een WK-ploeg behoren.

Een renner kan op enkele manieren op de FT-lijst terecht komen:
• Een renner tekent een profcontract bij een WT of PCT-ploeg.
• Een ploeg wordt door de UCI opgewaardeerd en krijgt minimaal een Procontinentale licentie.
• Renners die ontslagen worden door hun manager krijgen opnieuw deze status.
• Een manager koopt een renner waarvoor hij de terugkeerrechten heeft niet terug of mist de deadline om aan te geven deze te willen terug kopen.

Je kan transfervrije renners niet gedurende het hele jaar aantrekken. Elk jaar zullen de admins een datum en uur bekent maken waarop de verkoop van transfervrije renners van start gaat. Dit noemt men ook wel de ‘neoverkoop’. Op de eerste week na deze datum zijn een aantal extra bepalingen van toepassing. Indien we verder in het reglement spreken over ‘neoverkoop week 1’ of de ‘verkoop van transfervrij renner week 1’ dan heeft dit betrekking op de startdatum en uur + 7 dagen (168 uren).

Admins zullen eveneens tijdig (min. 7 dagen op voorhand) een einddatum en uur aankondigen, vanaf dat ogenblik is het niet meer mogelijk om transfervrije renners te kopen. Indien er door de admins geen andere einddatum is aangekondigd loopt deze periode gelijk af met de periodedeadline van periode 4.

Een additionele voorwaarde voor het eventueel aantrekken van een FT'er is het volgende: Indien het contract van een renner af loopt, hij aankondigt naar een niet-WT/PCT ploeg te gaan, of aankondigt te stoppen, kan deze renner alleen aangetrokken worden indien hij nog voor een of meerdere koersen op de startlijst staat. Dit om te voorkomen dat na afloop van het seizoen renners nog snel worden binnen gehaald om SV op te strijken. De admins zullen renners die aan deze voorwaarden voldoen van de FT lijst halen na afloop van de laatste koers.

Van al deze renners is een FT-lijst beschikbaar, deze is steeds terug te vinden in het ‘Transfer forum’. Om transfervrije renner naar je ploeg te halen, dien je uiteraard niet met een andere manager te onderhandelen. Transfervrije renners zijn echter niet volledig gratis.

5.1.1.2 Hoe trek je een transfervrije renner aan?
Bij interesse in één van deze renners zal men een deadline in moeten stellen. Voor elke renner zal een apart topic aangemaakt moeten worden in het subforum ’Deadlines’. De topictitel dient het woord ‘Deadline’ te bevatten, gevolgd door de volledige naam (voor + achternaam) van de transfervrije renner die je wenst aan te trekken. De ondertitel dient eveneens de datum en het tijdstip te bevatten waarop de deadline af loopt. Het topic moet eveneens een openingsbod van minimaal 1 miljoen bevatten (meteen meer bieden mag). Het meest gebruikelijke en overzichtelijkste is de volgende manier:

Titel: Deadline Tom Van Damme - Zaterdag 9 januari 20:00
Enter your Post: 1 miljoen

Dit is een richtlijn voor het neerzetten van deadlines. Kleine afwijkingen kunnen uiteraard wel door de vingers gezien worden. Indien bepaalde dingen echt dubbelzinnig zijn kan de spelleiding de deadline ongeldig verklaren.

Men dient eveneens rekening te houden met volgende bepalingen:
• Een deadline voor een transfervrije renner zal ten minste 24 uur moeten duren en maximaal 72 uur.
• Een deadline mag alleen aflopen tussen 18:59:59 uur en 22:00:01 uur. Dit wil zeggen dat het vroegste tijdstip 19u00 is en het laatste tijdstip 22u00.
• Wanneer de deadline af loopt om 19u00, telt het hoogste bod op de forumklok 19:00:00. De manager die het hoogste geldige bod heeft na afloop van de deadline, trekt de renner aan.
• Een deadline mag pas gesteld worden als de financiële controle van de periode ervoor is afgerond en gereed gemeld is door een admin.
• Er mogen geen twee deadlines op hetzelfde moment aflopen en er dient minimaal 5 minuten tussen twee deadlines te zitten.
• Wanneer er 2 deadlines op hetzelfde tijdstip worden geplaatst vervalt de deadline die als laatste neer is gezet.
• Wanneer er 2 deadlines voor een zelfde renner zijn gezet op 2 verschillende tijdstippen vervalt uiteraard diegene die het laatst is neergezet.
• Per manager mogen op 1 dag maximaal 2 deadlines geplaatst worden. Voor welke dagen deze gezet worden is geen belang, zolang aan alle andere bepalingen is voldaan.
• Het minimum bod voor een renner van de FT-lijst is 1 miljoen.
• Het hoogste bod moet met minimaal 1,0 miljoen overboden worden om het nieuwe hoogste bod te worden.
• Per seizoen mag een manager een maximum van 7 renners van de Free Transfer-lijst kopen. Daarbij zijn wel enkele restricties. Bij de eerste week van de neo-verkoop mogen maximaal 3 renners worden gekocht. Na een week begint de rest van periode 1 en mogen er weer renners worden gehaald, zolang het maximaal van 5 niet wordt overschreden. Na de eerste periode mogen nog eens enkele renners worden gekocht met als maximum 7 renners over het hele seizoen.
• Indien iemand het maximum van 3 renners in week 1 heeft gehaald vervallen zijn hoogste boden op daaropvolgende renners. Mocht dat het openingsbod zijn dan blijft de deadline staan, 1 miljoen is dan genoeg voor het nieuwe hoogste bod. Indien er niet meer geboden zou worden door andere managers blijft de renner op de FT-lijst.• Het is niet mogelijk om meer te bieden dan je budget hebt, het bod is dan ongeldig en vervalt.
• Je mag in totaal niet meer bieden dan je in kas hebt. Als je dus 100 miljoen in kas hebt, mag je niet op 3 renners tegelijk het hoogste bod van 50 miljoen hebben. Blijkt dat je met opzet boven je budget zou bieden zal je bestraft worden door middel van uitsluiting van de verkoop van transfervrije renners voor een duur van 2 weken. Admins kunnen beslissen om nog een supplementaire sanctie op te leggen afhankelijk van de situatie.• Een post in een deadlinetopic mag niet geëdit worden! Wanneer dit wel zou gebeuren kan dit bestraft worden door de admins. Dit kan gaan van een waarschuwing tot uitsluiting van de ft-verkoop voor een bepaalde periode eventueel in combinatie met een geldboete.
• Je mag een andere manager een deadline voor je laten zetten of voor je laten bieden als je niet aanwezig kunt zijn. Deze manager moet wel duidelijk aangeven dat het bod voor een ander team is gezet en dit moet achteraf bevestigd worden.
• Wanneer je voor een andere manager biedt, mag je (naast het openingsbod bij het plaatsen van de deadline) slechts 1 bod uitbrengen per renner waarvoor een deadline staat.o Je mag dus wel een deadline zetten in naam van een andere manager met als openingsbod bv. 1 miljoen en later in naam van diezelfde manager nog 1 hoger bod plaatsen.• Indien je reeds 30 renners in je team hebt (virtueel of reëel zie artikel ‘4 Ploegen’) kan je niet meebieden op transfervrije renners. Indien je dit wel wenst te doen, dien je een renner te ontslagen alvorens je een geldig bod kan uitbrengen. Je kan dus niet meebieden en pas een renner ontslaan op het moment je de deadline wint.
• Indien je door de aankoop van een transfervrije renner (winnen van een deadline) de 30 renners bereikt en nog het hoogste bod hebt in andere deadlines komen deze boden te vervallen. Mocht dat het openingsbod zijn dan blijft de deadline staan, 1 miljoen is dan genoeg voor het nieuwe hoogste bod. Indien er niet meer geboden zou worden door andere managers blijft de renner op de FT-lijst. Transfervrije renners kunnen altijd per direct aangetrokken worden, zij sluiten meteen aan bij je ploeg. De eerder behaalde punten in zijn transfervrije periode tellen niet mee. Ook kan een renner in een ronde pas punten halen voor jouw team wanneer hij vanaf de eerste etappe bij jouw team rijdt en in je selectie is opgenomen. Enkel voor de neo FT-renners die in week 1 gekocht worden bestaat een uitzondering. Indien zij reeds punten behaalden in nationale kampioenschappen krijg je alsnog deze punten toegewezen.
• Als zich situaties voordoen waarbij een deadline wordt beïnvloed op een wijze niet in de geest van het spel (zoals de pidcock deadline vorig jaar), behouden de admins zich het recht om de deadline ongeldig te verklaren en zal deze opnieuw geplaatst worden. Indien van toepassing kan er een sanctie worden opgelegd aan betrokken managers.

Verder is in artikel 3.3 ‘Selecties’ nog een uitzondering beschreven. Indien de admins deze beslissing nemen kunnen de renners punten scoren voor je team ondanks dat ze geen deel uit maakten van je selectie en zal je ook de punten toegewezen krijgen van de etappes dat de renner nog geen deel uit maakte van je team.

5.1.1.3 Neo Verkoop

Tijdens het seizoen erkennen we 2 neo verkopen. Deze zijn bedoelt om renners die nieuw het spel in zijn gekomen, zo eerlijk mogelijk het spel in te laten. Activiteit tijdens de neo verkoop is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.

De neo verkoop vind op de volgende tijdstippen plaats:
- Aan het begin van P1
- Aan het begin van P4
De admins zullen de exacte data tijdig communiceren. De eerste dag van de neo verkopen zal altijd een Zaterdag zijn. Deadlines mogen dan vanaf de vrijdag ervoor worden geplaatst. De budgetten voor deze verkoop worden vastgesteld op de eerste dag van de respectievelijke periodes.

Voor de neo verkoop gelden een aantal afwijkende regels vergeleken met het aantrekken van FT renners:
- Deadlines die geplaatst worden op de vrijdag voor de neo verkoop mogen enkel voor Zaterdag en Zondag zijn. Daarna geldt de reguliere deadline-duur van 24 tot 72 uur.
- De admins behouden zich het recht de eerste 10 deadlines van de NEO verkoop te plaatsen. Dit zullen over het algemeen de 10 meest waardevolle neo's zijn.
- Punten en prijzengeld die een nieuwe FT renner tussen de start van de respectievelijke periode en de daadwerkelijke deadline heeft behaald, worden met terugwerkende kracht toegekend aan het team dat de renner binnen haalt. Dit geldt enkel in het eerste weekend van de neo verkoop.
- Mogelijk gelden afwijkende tijdsloten voor deadlines in de eerste week van de neo sale. Deze worden tijdig door de admins gecommuniceerd

De neo verkoop is dus bedoelt om nieuwe renners gestructureerd en eerlijk in het spel te brengen. De twee boven genoemde momenten zijn daarmee de enige momenten waarop FT renners die niet eerder in het spel hebben gezeten, het spel in kunnen komen.

Een nieuwe FT renner zal mee worden genomen in de neo verkoop als deze voldoet aan de volgende criteria
- De renner heeft vóór de start van de neo verkoop een contract bij een WT of PCT ploeg ondertekend. Stage contracten vallen hier niet onder
- Het contract van de renner gaat in vóór de start van de volgende neo verkoop. Wanneer een renner dus in p3 een contract tekent wat op 1 augustus in gaat, zal deze aan de start van p4 in het spel komen. Gaat dit contract per 1 januari in, zal de renner in kwestie in p1 in het spel komen.


5.1.2 Ontslaan van een renner
Het ontslaan van een renner kost je geen geld, maar je ontvangt ook geen vergoeding. Ontslag heeft een directe werking, waardoor een renner nadien geen punten meer voor je ploeg kan behalen. De renner die je hebt ontslagen komt per direct op de FT-lijst te staan. (Er kan ook voor ontslag gekozen worden, nadat een deadline verlopen is. Dit is altijd een optie die open staat)

5.1.3 Verwijderen van renners uit het spel

5.1.3.1 Aanleidingen tot verwijderen van een renner
Een renner uit je team kan om verschillende redenen uit het spel verdwijnen:
• De renner gaat met pensioen;
• zijn contract bij zijn WT of PCT-team wordt niet verlengd;
• hij wordt geschorst door de UCI of de eigen nationale bond;
• overlijden van de renner;
• hij tekent een contract bij een team dat niet op WT- of PCT-niveau uitkomt.

Indien een renner per direct zou ontslagen worden door een WT of PCT-team of een schorsing in gaat, maakt de renner ook per direct geen deel meer uit van dit spel. Indien deze renner nog betrokken was in een deal die pas later zou door gaan (na de periode of eventueel nog later indien anders bepaald zou zijn in de deal), dan zal de deal ongewijzigd blijven. De renner zal er dan per direct worden uitgehaald en de stopvergoeding en terugkeerrechten zullen toekomen aan de kopende partij. De rest van de deal zal pas op het voorziene moment verwerkt worden. Dit is de enige reden waarbij een deel van een deal ‘tussentijds’ verwerkt kan worden.

In de andere gevallen maakt de renner geen deel meer uit van het spel op het ogenblik zijn contract af loopt bij een WT of PCT-team en geen nieuwe ploeg gevonden heeft. Deze renners kunnen tot deze datum nog steeds vrij verhandeld worden ook al is reeds geweten dat een renner bv. zal stoppen.

5.1.3.2 Stopvergoedingen
De ploeg van de betreffende renner krijgt een financiële vergoeding van minimaal 2 miljoen en maximaal 150 miljoen, afhankelijk van de behaalde resultaten van de renner tijdens zijn actieve carrière.

Voor de berekening van de vergoedingen maken we gebruik van de bekende site CQ-Ranking. De stopvergoeding wordt bepaald op basis van 4 beste seizoenen (4 hoogste rankings volgens CQ Ranking) van de bewuste renner. Daarvan wordt een gemiddelde genomen en dan ontstaat er een cijfer, dat cijfer kan je opzoeken in de tabel hieronder en zo zien welke stopvergoeding een renner krijgt.

Elk ranking van de renner telt mee, ook de jaren dat een renner niet voor een PCT of WT-ploeg heeft gereden en geen deel uitmaakte van het spel. Mocht een renner geen 4 seizoenen hebben gereden, dan wordt er voor elk seizoen dat hij niet gereden heeft een getal van 600 punten genomen. Ook als een renner een ranking heeft behaald van boven de 600, dan wordt dit getal vervangen door 600.

WB zijn de oude wereldbekerkoersen (MSR, RVV, GW, PR, AGR, WP, LBL, CSS, HEW, Zurich, PT, Lombardije). Wat belangrijk is, is dat de wedstrijd op het ogenblik van winst deze categorie had. Sommige wedstrijden worden door de UCI opgewaardeerd of gedevalueerd. Zo behoorde bv. Parijs-Tours tot de wereldbeker. Indien een renner in een jaar dat de wedstrijd die status had won, dan krijg je bijgevolg 1 punt. De winnaar van Parijs-Tours van 2015 heeft bijvoorbeeld geen recht op dit punt aangezien Parijs-Tours in 2015 slecht de categorie 1.HC had.

Dat gemiddelde van de 4 beste seizoenen van de renner kan je vervolgens vergelijken met deze tabel en de bijhorende stopvergoeding aflezen:
1 t/m 5 : 150 miljoen
5,01 t/m 10 : 135 miljoen
10,01 t/m 15 : 125 miljoen
15,01 t/m 20 : 115 miljoen
20,01 t/m 30 : 105 miljoen
30,01 t/m 40 : 95 miljoen
40,01 t/m 50 : 80 miljoen
50,01 t/m 60 : 70 miljoen
60,01 t/m 70 : 65 miljoen
70,01 t/m 80 : 60 miljoen
80,01 t/m 90 : 55 miljoen
90,01 t/m 100 : 50 miljoen
100,01 t/m 125 : 45 miljoen
125,01 t/m 150 : 40 miljoen
150,01 t/m 175 : 35 miljoen
175,01 t/m 200 : 30 miljoen
200,01 t/m 250 : 25 miljoen
250,01 t/m 300 : 20 miljoen
300,01 t/m 350 : 17 miljoen
350,01 t/m 400 : 14 miljoen
400,01 t/m 450 : 11 miljoen
450,01 t/m 500 : 8 miljoen
500,01 t/m 550 : 6 miljoen
550,01 t/m 599,99 : 4 miljoen
600,00 t/m ...... : 2 miljoen

Elk seizoen, na 5 gereden seizoenen, geeft recht op een half miljoen extra als de desbetreffende renner een stopvergoeding van 20 miljoen of lager heeft. Dit wordt aangegeven met + ... miljoen. Dit zodat eeuwige knechten die zichzelf steeds wegcijferden en zo veel punten hebben verloren nog een extraatje krijgen. Toch ook knap dat ze al die jaren prof zijn geweest. Voor de berekening van dit aantal komen wel enkel profseizoenen (PCT, PT, WT, TT1 of TT2) in aanmerking. Een jaar waar een renner slechts als stagiair is uitgekomen voor een profploeg telt niet meer.

Naast een stopvergoeding krijgt de ploeg waar de renner spel verlaat ook de ‘terugkeerrechten’. De stopvergoeding wordt uitgekeerd na de periode waarin een renner is uitgeschreven bij de UCI. Voorbeeld; Matthew Hayman. Zal in januari 2019 zijn laatste koers rijden. Zijn stopvergoeding zal dus pas NA p1 beschikbaar zijn, oftewel; na Parijs-Roubaix.

5.1.4 Terugkerende Renners
Een renner die in het lopende seizoen zijn rentree maakt in de DB wordt toegevoegd aan de DB op het moment dat zijn contract bij een WT of PCT-ploeg in gaat en niet geschorst is door de UCI of nationale bonden.

Indien er een ploeg over de terugkeerrechten beschikt van deze renner is de manager van deze ploeg verantwoordelijk voor het plaatsen van een juiste deadline voor zijn terugkerende renner. Dit is soms lastig meteen te zien. Wanneer de deadline binnen twee weken na de eerste officiële koers van de renner wordt geplaatst ontvangt de manager de verloren punten in die twee weken alsnog. De spelleiding checkt altijd de geldigheid van de deadline. De terugkerende renner kost de manager de stopvergoeding die de ploeg destijds heeft ontvangen bij het verdwijnen van de renner uit het spel.

Na een herverdeling vervalt het recht op de terugkerende renners. De renners die voor een herverdeling van een team zijn gestopt en na de herverdeling terugkeren komen op de FT-lijst.

Op het moment dat een terugkerende renner weer in het spel komt dient de manager binnen twee weken een deadline te plaatsen:
• Je kan beslissen om de renner meteen terug te kopen. De renner sluit dan direct weer aan bij je team.
• Je kan aangeven te willen wachten met de definitieve aankoop in de eerstvolgende periode waar de transfers verwerkt worden (na de periodedeadline). Dit kan enkel wanneer je op dat moment niet over de financiën beschikt om de renner per direct terug te laten keren in je team. Heb je dan het geld nog niet, dan gaat hij alsnog naar de FT-lijst. Uitzondering wanneer je deze regel eveneens mag toepassen ondanks je wel de financiële middelen hebt is als de renner weer in het spel komt in de periode vanaf de woensdag voor week 1 van de FT-verkoop tot en met het einde van week 2 van de FT-verkoop.
• Indien de terugkerende renner op minder dan 2 weken voor een periodedeadline terugkeert. Indien je niet over de nodige financiën beschikt kan je er voor kiezen om nog een volledige periode te wachten met de terugkoop. Je zal dan de financiën bij elkaar moeten zien te krijgen voor de volgende periodedeadline en een deadline voor de renner plaatsen. Heb je dan het geld nog niet, dan gaat hij alsnog naar de FT-lijst.
• Je kan beslissen de renner niet terug te kopen, je hoeft dan niets te doen. De renner wordt twee weken na terugkeer op de FT-lijst geplaatst door de spelleiding. Weet wel dat als je de beslissing genomen hebt om de renner niet terug te kopen, dat je ook gedurende de eerste 4 weken na de plaatsing op de FT-lijst niet mag bieden op deze renner. De deadline van twee weken is bindend.

Het verhandelen van deze ‘terugkeerrechten’ of ook ‘eigendomsrechten’ genoemd is niet toegestaan.

5.1.5 Opleidingsrenners

5.1.5.1 Wat zijn opleidingsrenners?
Elke manager kan opleidingsrenners aanschaffen voor zijn team. Deze opleidingsrenners gaan niet automatisch prof worden bij dit team, maar het team ontvangt een vergoeding wanneer de opleidingsrenners als prof gekocht wordt. De vergoeding zal 10% van de aanschafprijs zijn bij de neo verkoop.

5.1.5.2 Welke renners kun je aantrekken als opleidingsrenners?
Renners kunnen aangetrokken worden zo lang ze junior zijn. Hierbij houden we uiteraard het wegseizoen aan en niet het veldrit seizoen, waar het anders ligt. Een grove vuistregel om het oudste verkiesbare jaartal te bepalen, luidt huidig jaar - 18. (Voorbeeld: 2023 - 18 = 2005)

Daarnaast kan een renner slechts door één team aangetrokken worden als opleidingsrenner.

5.1.5.3 De kosten
Er zijn zowel aanschaf kosten als jaarlijkse kosten voor renners uit de jeugdopleiding. De aanschafkosten zullen 2,5 miljoen bedragen.

Je dient jaarlijks het contract van je opleidingsrenners te verlengen (zie artikel 5.2 contracten). De kosten hier aan verbonden zijn 0,5 miljoen. Indien je dit contract niet zou verlengen is hij niet langer opleidingsrenner bij je team. Op het ogenblik dat hij ooit prof zou worden heb je bijgevolg geen recht op inkomsten. De kosten voor verlenging moeten tot en met het seizoen dat de opleidingsrenner prof wordt betaald worden.

De kosten vallen aan het eind van de periode waarin de kiesronde valt. Voor kiesronde 1 (jan-feb) zijn de kosten er pas na Parijs Roubaix (einde P1). Het kan wel zijn dat het administratief reeds vroeger zou verwerkt worden waardoor je mogelijk tijdelijk even een negatief saldo hebt. Gezien dit puur om een administratieve vroegere verwerking gaat, valt dit niet onder de sancties die verbonden zijn aan een negatief saldo op voorwaarde dat het saldo is aangezuiverd tegen de periodedeadline van periode 1. Is je saldo dan nog steeds negatief zullen de sancties genomen worden zoals bepaald is in artikel 6 ‘Financiën’

5.1.5.4 De opbrengsten
Wanneer een renner uit jouw opleidingsteam prof zal worden, gaat hij gewoon op de normale manier naar de FT-verkoop. Wanneer hij verkocht wordt tijdens de FT-verkoop krijg je echter 10% van het verkoopbedrag. Dit bedrag krijg je direct na de verkoop.

5.1.5.5 Een maximum?
Het opleidingsteam mag maximaal uit 18 renners bestaan.

5.1.5.6 Aantrekken van opleidingsrenners
Het aantrekken van opleidingsrenners gaat via topics in het subforum 'Opleidingsrenners'.

De draft heeft echter wel limieten, er mogen namelijk maximaal 5 jeugdrenners per jaar aangetrokken worden. Iedereen mag per periode 1 opleidingsrenner aantrekken. Voor 2023 gaat dit op volgorde van de ranglijst: De nummer 30 van de ranglijst mag als eerste kiezen.

Voor de start van de periode wordt door de admins gepost wanneer je jouw keuze vast moet leggen. Mocht je je pick missen, kun je deze aan het eind van de periode inhalen.

Wanneer men ervoor kiest om in een bepaalde draft periode geen renner aan te kopen dan mag er GEEN extra renner worden aangetrokken in een volgende draft periode.

Naast de naam (achternaam en voornaam) moet ook het land en geboorte datum van de renner gepost worden (UCI code) zodat het duidelijk is om wie het gaat.

Voorbeeld:
VAN DER POEL, Mathieu NED19950119 (achternaam, voornaam, landcode, jaar, maand en dag)

5.1.5.7 Kosten
Elke renner kost je 2,5 miljoen
Een contractverlening aan het einde van het jaar kost je 500.000,-
Zodra de renner in het spel komt, ontvang je 10% van de opbrengst bij de NEO verkoop. (vb. Evenepoel komt voor 300miljoen in het spel? Dan ontvang je als manager 30 miljoen. Het geld dat je ontvangt, krijg je NA de NEO verkoop. Je kunt dit geld dus NIET gebruiken ttv. de NEO verkoop.
Je kunt maximaal 18 jeugdrenners hebben.

5.1.5.8 Transfers
Transfers van opleidingsrenners worden NIET toegestaan.

5.1.5.9 Contracten

Contracten en de hier aan verbonden kosten zijn financiële vergoedingen die je betaalt om een renner voor je team te laten uitkomen. Op wk 3 wordt er niet meer gewerkt met contracten voor profrenners.

Contracten zijn nog wel gangbaar voor opleidingsrenners.

Je dient jaarlijks het contract van je opleidingsrenners te verlengen. Aan het einde van het seizoen zal de spelleiding een topic aanmaken met een deadline van minimum 7 dagen om contracten te verlengen. In dit topic dien je aan te geven of je het contract wenst te verlengen. De kosten hier aan verbonden zijn 0,5 miljoen per renner per jaar. Indien je dit contract niet zou verlengen is hij niet langer opleidingsrenner bij je team.
Terug naar boven Ga naar beneden
https://wielerklassiekers3.actieforum.com
 
5. Renners & Contracten
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Top 10 beste U23 WK renners
» Top 10 beste NEO WK renners
» Stand Renners
» Eindstand Renners
» Stand Renners

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Wielerklassiekers 3 :: Algemeen :: Reglement-
Ga naar: