Wielerklassiekers 3
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Wielerklassiekers 3

In navolging van WK1 en WK2 is dit het WK3 forum!
 
IndexIndex  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

 

 6. Financien

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
AdminPosts : 104
Join date : 01-11-19

6. Financien Empty
BerichtOnderwerp: 6. Financien   6. Financien Emptyvr 1 nov - 23:21:12

6 Financiën


6.1 Ploegkas

De financiële positie per ploeg is terug te vinden bij de informatiepagina van elke ploeg. Op deze pagina staan alle inkomsten en uitgaven van de laatste seizoenen alsook het geld wat men op dit moment in kas heeft. Als een manager een fout heeft ontdekt kan men dit te allen tijde melden in het forum of aan één van de admins.

Elke periode zal er eveneens een financiële controle gebeuren. Bij het verwerken van alle administratie kunnen er uiteraard altijd fouten gemaakt worden. Bij deze financiële controle zal elke handeling die invloed heeft op het kassaldo gedubbelcheckt worden. Indien blijkt dat er fouten gemaakt zijn (zowel in het voordeel als in het nadeel) zal onmiddellijk worden rechtgezet. Je kan deze correctie enkel aanvechten indien je kan aantonen dat er bij de dubbelcheck toch nog een fout gemaakt is.

Men mag gedurende een periode virtueel in het rood gaan. Het saldo dient wel steeds aangezuiverd te zijn tegen de periodedeadline. Voor het bieden op FT-renners mag je echter nooit meer bieden dan je op dat ogenblik in kas hebt zoals eerder bepaald in artikel 5.1 ‘Renners’.

Mocht het gebeuren dat je als ploeg een negatief budget bereikt dan dient de manager ervoor te zorgen dat dit binnen de 7 dagen weer virtueel (de periodedeadline is immer gepasseerd) positief is. Lukt dit niet, dan volgt na deze 7 dagen een openbare verkoop van renners van de ploeg tot het saldo weer virtueel positief is. Deze openbare verkoop start met een verkoops-deadline van de renner van de ploeg met een negatief saldo die het voorgaande seizoen het hoogste is geëindigd in de UCI-rennersstand en nog deel uit maakt van het team. De manager mag zelf aan het einde van de deadline het hoogste bod kiezen, bij voorkeur een bod dat een geldbedrag bevat dat het negatieve saldo teniet doet. Indien er na deze deadline nog steeds een virtueel negatief saldo is zal er worden over gegaan tot de openbare verkoop (deadline) van de 2 hoogst geëindigde renner van de ploeg in de UCI-rennersstand, … . Dit gaat zo door tot het saldo volledig is aangezuiverd.

6.2 Prijzengeld

In de wedstrijden die gereden worden is naast punten (zie artikel 3) ook prijzengeld te verdienen. Dit prijzengeld wordt zo snel mogelijk na de wedstrijd uitgekeerd (bij invoeren van de uitslag). Dit prijzengeld staat gelijk aan 3% (sinds begin 2014) van de behaalde punten in de betreffende periode (puntenaantal x 0,03 afgerond op 1 getal achter de komma).

In geval van de neo verkoop kan het zijn dat het prijzengeld verdient tijdens deze neo verkoop niet direct beschikbaar is. Wanneer dit het geval is dienen de admins hierover tijdig te communiceren.

6.3 Vergoedingen voor werk op de site

De vooropgestelde vergoedingen voor werk op de site zijn:
• Transfers verwerken op ploegenpagina's: 0,1 miljoen per transfer
• Free transfers verwerken op ploegenpagina’s vanaf w3 tot …: 0,1 miljoen per transfer
• Verwerken van de eerste 2 weken van de FT-verkoop: 2 miljoen
• Posten van een 1.HC of 1.1 wedstrijd: 0,1 miljoen
• Posten van een WT-ééndagskoers of een 2.1 of 2.HC ronde van minder dan 5 etappes: 0,2 miljoen
• Posten van een 2.1 of 2.HC van 5 of etappes: 0,3 miljoen
• Posten van een 2.WT-ronde: 0,4 miljoen
• Posten van een grote ronde: 1 miljoen
• UCI-klassementen: 5 miljoen per periode
• Prijzengeld berekenen en verdelen over de teams: 0,7 miljoen per periode
• Vergoedingen berekenen en uitkeren: 0,5 miljoen per periode
• Budget controle: 3 miljoen per periode
• Opleidingsrenners: 1,5 miljoen per periode

De spelleiding kan op elk moment beslissen om deze vergoedingen aan te passen of extra vergoedingen uit te keren voor geleverde taken.

6.4 Economische situatie

Het spel heeft een eigen economie. Elke economie kan onderhevig zijn aan inflatie of deflatie. Het is aan elke manager om de economie te monitoren en hier zelf op in te spelen.

Er kan op geen enkele wijze een compensatie worden geëist voor mogelijk koopkrachtverlies. Enkel bij ongewilde hoge in- of deflatie kan de spelleiding extra maatregelen invoeren om dit tegen te gaan.
Terug naar boven Ga naar beneden
https://wielerklassiekers3.actieforum.com
 
6. Financien
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Wielerklassiekers 3 :: Algemeen :: Reglement-
Ga naar: