Wielerklassiekers 3
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Wielerklassiekers 3

In navolging van WK1 en WK2 is dit het WK3 forum!
 
IndexIndex  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

 

 Persberichten

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Chris85

Chris85


Posts : 429
Join date : 09-11-19
Age : 37
Location : Duiven

Persberichten Empty
BerichtOnderwerp: Persberichten   Persberichten Emptyvr 6 dec - 7:14:31

Nieuwe manager Caisse d'Epargne


Nu de drukte van de draft enigszins is gaan liggen willen wij van het moment gebruik maken om onze nieuwe manager te introduceren. 'Chris van den Akker is nog geen grote naam in de wielerwereld maar zijn talent is overduidelijk!' aldus algemeen directeur Eusebio Unzue. Toen Movistar bekend maakte te stoppen met sponsoring waren we ontzettend blij dat Caisse d'Epargne terug wilde keren als naamgever van onze geweldige ploeg. Consequenties waren een lager budget en dat vereist improvisatievermogen.

Chris is inmiddels een tijdje op weg in WK2 en heeft daar aangetoond, onder de vleugels van coach Flowtosti, dat hij groeiende is. De beginnersfoutjes gaan er steeds meer uit en het is goed te zien dat hij zich steeds meer verdiept heeft in de wondere wereld van de Wielerklassiekers.

Op het moment van schrijven staat hij op het punt om onze 6e renner te draften, de twijfels zijn hevig. Gaan we voor zekere waarde of toch eindelijk voor een groot talent die nog alles te bewijzen heeft. 'So far, so good!' waren de woorden van van den Akker na het binnenhalen van 2 toppers voor het klassement. Mas en Bardet waren de eerste 2 'picks' en daar zijn we uitermate tevreden mee. Met slecht 18,9 miljoen uitgegeven te hebben voor een plek in de draft is dit natuurlijk fantastisch! 'Chris bewijst zijn vindingrijkheid al meteen!' waren de lovende woorden van Unzue. Ook voor de klassiekers zijn we goed op weg, we verwachten veel van Bettiol en Cort Nielsen. Als laatste is daar Alex Aranburu, Spaanse puncheur en een geweldig leuk kereltje!

Voor de voortgang van de draft kan u terecht op onze teampagina.

Dank voor uw aandacht en tot snel!


Laatst aangepast door Chris85 op di 3 nov - 20:01:23; in totaal 3 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Chris85

Chris85


Posts : 429
Join date : 09-11-19
Age : 37
Location : Duiven

Persberichten Empty
BerichtOnderwerp: Re: Persberichten   Persberichten Emptyzo 15 dec - 9:55:00

Eerste deadline aanwinsten tekenen bij Caisse d'Epargne

Persberichten Nicolas-edet-2019-n2 Persberichten Luca-pacioni-2019

Eusebio Unzue riep de pers bijeen om de 2 renners die van den Akker aangetrokken heeft tijdens de deadlines voor te stellen aan het grote publiek. In eerste instantie leek de algemeen directeur niet direct enthousiast. Zijn blik stond op onweer, maar toen vervolgens de camera's begonnen te draaien draaide ook de Spaanse grote baas enigszins bij.

"Chris heeft een ongelooflijk dikke portefeuille deze deadlines, maar we moeten ook wel de waarde van de renners juist in blijven schatten. Uiteraard ben ik tevreden over het aantrekken van Nicolas Edet, een prima renner die ons in het Franse circuit ongetwijfeld de nodige punten zal gaan brengen. De 35 miljoen die Chris voor hem betaald heeft is misschien iets boven zijn waarde maar daar kan ik wel mee leven." aldus een duidelijk zichtbaar geïrriteerde Unzue. "De 44 miljoen die vervolgens voor Luca Pacioni betaald is vind ik ronduit belachelijk. Natuurlijk wil ik mijn manager niet afvallen voor de camera's, maar ik moet eerlijk en transparant blijven. Luca stond wel degelijk op ons lijstje maar we hadden een maximaal bedrag voor hem ingesteld. Dat Chris daar met meer dan 20 miljoen boven is gaan zitten is eigenlijk niet te bevatten. Als je met een andere manager in een bid war terecht komt moet je niet de grootste ballen willen hebben, maar moet je op een bepaald moment gewoon afhaken."

De kritiek van Unzue was niet mals, maar ook gaf hij aan nog 100% achter zijn manager te staan. Er zijn achter de schermen enkele harden woorden gevallen maar de lucht is geklaard bij de Spaanse ploeg. Unzue gaf ook wel toe verbaasd te zijn geweest over gekte op de deadline markt, en dat hij achteraf pas echt kan zeggen hoe van den Akker het uiteindelijk gedaan heeft. "Je wilt niet te veel betalen voor renners, maar je wilt straks ook niet je geld uit geven aan gasten waar je helemaal niks aan hebt." waren de afsluitende woorden van Unzue.
Terug naar boven Ga naar beneden
Chris85

Chris85


Posts : 429
Join date : 09-11-19
Age : 37
Location : Duiven

Persberichten Empty
BerichtOnderwerp: Re: Persberichten   Persberichten Emptyma 16 dec - 21:55:50

Renner 13, 14 en 15 binnen boord bij Caisse d'Epargne

Persberichten Sondre-holst-enger-2019 Persberichten Justin-jules-2019 Persberichten Manuel-belletti-2019

Het is maandag 16 december 2019 en Caisse d'Epargne gaat langzaam maar zeker op weg naar het begin van het nieuwe wielerseizoen. Na een onstuimig begin van het weekend, met een aantal kleine strubbelingen tussen Unzue en van den Akker, begon de nieuwe werkweek uitstekend. Meer dan tevreden keken de twee kemphanen naar de 3 sprinters die toegevoegd zijn aan de selectie.

De eerste van de 3,Sondre Holst Enger, werd overgenomen van Israel Cycling Acadamy. De pas 25 jarige Noor kende een ongelukkige periode maar staat te popelen om bij zijn nieuwe team aan de slag te gaan. Daarnaast kwam de 33 jarige Fransman Justin Jules over van Wallonie Bruxelles, ook hij gaf aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en hoopt die te vinden bij Caisse d'Epargne. Als laatste werd Manuel Belletti aangetrokken. De 34 jarige Italiaan mag beschouwd worden als het koopje van de deadlines binnen Caisse. De sprinter die een waarde van 40 miljoen vertegenwoordigd werd door van den Akker voor 35 miljoen overgenomen van Androni.
Terug naar boven Ga naar beneden
Chris85

Chris85


Posts : 429
Join date : 09-11-19
Age : 37
Location : Duiven

Persberichten Empty
BerichtOnderwerp: Re: Persberichten   Persberichten Emptyzo 22 dec - 21:50:03

Selectie Caisse d'Epargne is rond

Persberichten Luca-covili-2019Persberichten Reinardt-janse-van-rensburg-2019Persberichten Patrick-gamper-2019Persberichten Adrien-petit-2019-n2Persberichten Mathias-norsgaard-jorgensen-2019

Zondagavond even tegen tienen, een stralende van den Akker en een eveneens zeer goed gemutste Unzue. De Spaanse directeur kreeg als eerste het woord en stak gelijk van wal. 'We hebben na week 2 van de deadlines onze selectie rond en hebben nog bijna 80 miljoen in kas voor eventuele buitenkansjes. We moeten onze scouting, onder leiding van manager Chris van den Akker, een groot compliment geven.'

Vervolgens schoof de microfoon door naar van den Akker die zijn nieuwe aanwinsten stuk voor stuk voor mocht stellen aan de aanwezige pers. 'Met Luca Covili en Patrick Gamper hebben we twee jonge klimtalenten in huis gehaald. We verwachten niet direct een sloot aan punten van deze twee rasklimmers maar we zijn zeer benieuwd naar wat zij in de toekomst kunnen gaan brengen. Met Mathias Norsgaard nemen we uiteraard een grote gok, gezien zijn beenbreuk die hij onlangs opliep. We zijn echt zo overtuigd van zijn talent dat we die gok met alle liefde nemen. Een tijdrijder maar bovenal een echte tempobeul ontbrak nog in onze selectie, en gezien de leeftijd van Mathias vinden we dit een verantwoord risico. Met Reinhard Jansen van Rensburg hebben we een ervaren sprinter in huis gehaald die onder zijn waarde aangekocht is, alle punten die hij voor ons binnen gaat halen is mooi meegenomen. Voor Adrien Petit geldt dat niet. Ondanks zijn leeftijd verwachten we toch wel iets meer van hem. We vinden Adrien dan ook meer dan gewoon een sprinter, hij kan iets meer aan en houdt vooral van zware omstandigheden.'

Al met al een behoorlijke jubelstemming bij de Spaanse ploeg. 'Lekker achterover hangen en loeren op eventuele buitenkansjes!' aldus Unzue.
Terug naar boven Ga naar beneden
Chris85

Chris85


Posts : 429
Join date : 09-11-19
Age : 37
Location : Duiven

Persberichten Empty
BerichtOnderwerp: Re: Persberichten   Persberichten Emptydi 7 jan - 21:43:22

En die buitenkansjes kwamen!

Persberichten Emil-vinjebo-2019-n2Persberichten Louis-vervaeke-2019Persberichten Shotaro-iribe-2020-n2Persberichten Romain-sicard-2020Persberichten Travis-mccabe-2020

Nu de kas leeg is en de laatste kruimels opgeraapt worden door de andere managers is het tijd om terug te blikken op het einde van de deadline periode voor Caisse d'Epargne. Vlak na het binnenhalen van Mathias Norsgaard lukte het van den Akker om nog een Scandanaviër te strikken. Met Emil Vinjebo trok Caisse d'Epargne een Deense sprinter aan die de overwinningen nog niet aaneenrijgt. Toch is er veel vertrouwen in zijn kunnen, en kijken we uit naar zijn ontwikkeling. Vervolgens kwam Louis Vervaeke de Spaanse equipe versterken. 'Een renner die met zijn ervaring van waarde kan zijn voor onze jonge honden binnen de selectie.' aldus de Nederlandse manager. Ook Romain Sicard werd om die reden aangetrokken, hij mag in het hooggebergte zo lang mogelijk bij onze toppers proberen te blijven en zo nu en dan proberen in een lange ontsnapping te zitten. De laatste twee aankopen komen van buiten Europa en zijn vooral met het oog op de commercie naar Caisse d'Epargne gehaald. Travis McCabe en met name Shotaro Iribe moeten voor populariteit gaan zorgen in the States en Japan. 'We hoeven geen wonderen te verwachten van deze mannen, maar het is prima om ze erbij te hebben!' waren de veelzeggende woorden van van den Akker.
Terug naar boven Ga naar beneden
Chris85

Chris85


Posts : 429
Join date : 09-11-19
Age : 37
Location : Duiven

Persberichten Empty
BerichtOnderwerp: Re: Persberichten   Persberichten Emptydi 7 jan - 21:55:02

Onverwachte financiële injectie zorgt voor 3 extra renners.

Persberichten Jonas-iversby-hvideberg-2019Persberichten Michael-hepburn-2019Persberichten Jose-herrada-2020

Na een flinke financiële injectie vanuit Japan, we plukken nu al de vruchten van de komst van Shotaro, heeft Unzué nog 3 renners aan de selectie toe weten te voegen. Terwijl van den Akker van een welverdiende korte vakantie genoot handelde de Spaanse directeur vliegensvlug toen deze buitenkansjes op de markt kwamen. 'Jonas Hvideberg, Michael Hepburn en José Herrada maken de selectie compleet en met deze mannen gaan we het doen!'
Terug naar boven Ga naar beneden
Chris85

Chris85


Posts : 429
Join date : 09-11-19
Age : 37
Location : Duiven

Persberichten Empty
BerichtOnderwerp: Re: Persberichten   Persberichten Emptyzo 1 nov - 8:28:32

'van den Akker zeer tevreden over afgeronde draft'

Nu van den Akker, in de persoon van Nicoals Roche, zijn tiende en laatste renner van de draft te pakken heeft wordt het tijd om de afgelopen week te analyseren.

In de persoon van Enric Mas werd er een Spaans boegbeeld voor de klassementen gehaald. Een jonge renner die het volste vertrouwen van de ploegleiding krijgt en nog jaren mee kan doen om de knikkers. 'Een eindoverwinning in de Vuelta a Espana is onze grote droom!' aldus een uitgelaten van den Akker.

De tweede grote vis die aangekocht werd door Caisse d'Epargne is de Franse klimgeit Romain Bardet. Waar nodig kan hij Enric ondersteunen, maar uiteraard zal hij meer dan genoeg kansen krijgen om zelf voor een klassement te gaan.

Alberto Bettiol werd vervolgens als derde gedraft en de Italiaan mag voor successen gaan zorgen in het voorjaar. 'We zijn zeer verheugd dat Alberto voor Caisse gekozen heeft, en dat hij bij ons zijn droom om een monument te winnen gaat proberen te verwezenlijken!

Vooral algemeen directeur Eusebio Unzue was uitermate tevreden over de vierde aanwinst. De grote wens om een Spaanse puncheur aan te trekken werd neergelegd bij van den Akker. Dat Alex Aranburu uiteindelijk voor de neus van de Tinkoff boys werd weggekaapt was een grote overwinning voor van den Akker, dat bezorgde de jonge Nederlandse manager meteen een hoop krediet bij de achterban.

Om Bettiol te kunnen ontzien tijdens de drukke voorjaarscampagne is Magnus Cort Nielsen aangetrokken als bliksemafleider. 'We zien een belangrijke rol weggelegd voor Magnus en we hopen dat hij zijn carrière weer nieuw leven in kan blazen in een frisse jonge omgeving.'

Jai Hindley werd eind vorige week gepresenteerd door Unzue tijdens de wekelijkse persconferentie. Het jonge Australische talent mag in de luwte gaan proberen aan te haken bij klassement toppers Mas en Bardet. 'De potentie is er, aan Chris om hem goed te begeleiden en langzaam te brengen.' waren de veelzeggende woorden van de algemeen directeur.

Om geen modderfiguur te slaan in de vele saaie vlakke etappes werden 2 sprinters toegevoegd aan de Spaanse armada. De jonge Fransman Damien Touze en de ervaren Belg Jens Debusschere moeten voor dagsuccessen gaan zorgen voor Unzue en van den Akker. 'We hopen van harte dat deze 2 tegenpolen elkaar juist gaan versterken in plaats van verzwakken, ik heb daar alle vertrouwen in!' liet van den Akker aan de toegestroomde media weten tijdens de presentatie van het tweetal.

Nog geen dag later mocht supertalent Jhonatan Narvaez zijn handtekening onder een contract bij Caisse zetten. 'Jhonatan wil bij ons uit gaan zoeken waar nu eigenlijk zijn grootste kracht ligt. Wil hij proberen om voor goede klassementen te blijven gaan in rittenkoersen of liever toch dagsuccessen na te jagen? Dat is de vraag waar we samen met hem een antwoord op moeten gaan vinden.' tekende El Pais op uit de mond van van den Akker.

Het cement tussen de stenen werd zojuist aan de selectie toegevoegd in de persoon van good old Nicolas Roche. De ervaren Ier wordt de wegkapitein van Caisse d'Epargne en zal op alle vlakke proberen zijn steentje bij te dragen.

'Al met al ben ik zeer tevreden met de draft van Chris. Door slechts 18.9 miljoen uit te geven wisten we dat we het met een plekje ergens in het midden van de draft moesten doen. Gelukkig keek Chris verder dan de draft en daar zullen we tijdens de deadlines de vruchten van gaan plukken!' aldus een enthousiaste Unzue.

Van den Akker zelf reageerde vrij luchtig op de lovende woorden van zijn werkgever. 'Natuurlijk hadden we er graag een absolute topper bij willen hebben, maar de bedragen die betaald werden voor een goede plek waren buiten alle proporties. We hadden een top 5 voor ogen waar we bereid waren tegen de 200 miljoen voor neer te tellen. Toen zelfs de plekken 7, 8 en 9 voor dik boven de 200 miljoen weggingen besloten we de rust te bewaren en te wachten tot de storm ging liggen. Renner 6 tot en met 20 / 25 lagen wat mij betreft dicht bij elkaar, daarom voelde ik niet de noodzaak om mee te gaan in de gekte toen ik naast de top 5 greep. Uiteindelijk ben ik zeer tevreden en kijk ik erg uit naar de deadlines.'

De komende 48 uur kan van den Akker even met de beentjes op tafel om zijn welverdiende rust te pakken, daarna zal de gekte weer losbarsten en zullen we u op de hoogte houden van de nieuwe aanwinsten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Chris85

Chris85


Posts : 429
Join date : 09-11-19
Age : 37
Location : Duiven

Persberichten Empty
BerichtOnderwerp: Re: Persberichten   Persberichten Emptyzo 1 nov - 8:31:13

Caisse d'Epargne op de Spaanse toer

Na de tegenvallende resultaten van Caisse d'Epargne werd vanavond een persconferentie belegd met Eusebio Unzué en Chris van den Akker achter de microfoon.

Persberichten El-manager-general-del-movistar-team-eusebio-unzue-en-los-desayunos-de-europa-press

De Spaanse baas van Caisse d'Epargne gaf aan de schuld van de tegenvallende resultaten niet alleen in de schoenen van Chris van den Akker te schuiven. Ook de wereldwijde pandemie die momenteel weer in volle vaart over de wereld raast heeft volgens Unzué een grote invloed gehad op het negatieve verloop van dit seizoen.

'Het roer moet om!'

'Als de resultaten goed zijn, is iedereen happy. Dat dit momenteel niet het geval is is duidelijk. Kleine misverstanden groeien uit tot grote conflicten en dat moet eruit. Mijn opdracht voor Chris is dan ook duidelijk, we willen meer eenheid creëren. We zagen dat ook hij door Corona de motivatie enigszins aan het verliezen was en willen hem met deze opdracht weer een duwtje in de goede richting geven. Meer Spanjaarden bij Caisse was de boodschap! We vonden het bemoedigend om te zien dat hij onze opdracht ter harte nam en dezelfde avond al met zijn eerste deal kwam. De jonge Carlos Canal komt de gelederen versterken en met hem slaan we 2 vliegen in 1 klap. Een jong talent met de Spaanse nationaliteit. Natuurlijk is het een grote gok, maar mijns inziens kunnen we onze Franse brokkenpiloot Justin Jules missen als kiespijn.'

Klare taal van een rustig ogende teambaas. Van den Akker zat zwijgend naast Unzué en knikte een aantal keer goedkeurend. Het enige wat hij kwijt wilde is dat hij zijn best gaat doen om het team een Spaans gezicht te geven, maar ook niet ten koste van alles.

Vamos Caisse d'Epargne waren de afsluitende woorden van Unzué.
Terug naar boven Ga naar beneden
Chris85

Chris85


Posts : 429
Join date : 09-11-19
Age : 37
Location : Duiven

Persberichten Empty
BerichtOnderwerp: Re: Persberichten   Persberichten Emptydo 7 jan - 21:52:23

Unzue twijfelt over toekomst, samenwerking van den Akker en Caisse d'Epargne op losse schroeven

Persberichten 300617-la-perform-unzue-nairo-pv-2_1498848225693_1724_1920x1080_980659267795

Nu de kruitdampen omtrent de nieuwe regelgeving enigszins opgetrokken zijn verschijnen Eusebio Unzue en Chris van den Akker gebroederlijk voor de camera's. Unzue was geagiteerd en sprak in duidelijke taal zijn ongenoegen uit wat betreft de nieuwe regels. 'Chris en ik zijn weken, zo niet maanden, druk geweest om onze droom te verwezenlijken zonder ook maar één wanklank te horen, en dan opeens dit. Het is onbegrijpelijk! Ik snap best dat de jonge, en vooral onervaren, beleidsbepalers graag hun stempel willen drukken maar dat dit over onze rug is vinden wij erg jammer!' Unzue doelt op het feit dat met ingang van het seizoen 2023 de wielerploegen niet meer uit één nationaliteit mogen bestaan, een nieuwe regel die onze sport vooruit moet helpen.

Vooral het feit dat de beleidsbepalers Unzue en van den Akker maandenlang hun gang hebben laten gaan en transfer na transfer goedkeurde vindt de teambaas bizar. 'Ik neem toch aan dat deze regel niet van de ene op de andere dag verzonnen is door deze wijze heren, waarom dan niet even een berichtje of seintje dat deze, voor ons, ingrijpende wijziging er aan zat te komen? Daarnaast waren er nog een aantal wijzigingen die uiteindelijk weer geheel of deels zijn teruggedraaid omdat bepaalde ervaren managers daar fel tegenin gingen, hadden wij dan ook harder moeten schreeuwen?' De ontreddering en het ongeloof waren van het gezicht van Unzue af te lezen.

Chris van den Akker gaf aan volledig achter zijn teambaas te staan en te twijfelen over zijn toekomst op WK3. 'Ik denk dat wij in het debuutjaar van WK3 één van de meest actieve ploegen zijn geweest, en we hadden grootse plannen om dat ook in het 2e jaar voort te zetten. Uiteraard geheel binnen ons thema maar zonder beperkingen wat betreft renners, binnen Caisse d'Epargne was niemand onbespreekbaar en ons toekomstplan was volledig uitgeschreven en we waren ontzettend gemotiveerd om er wederom een prachtig seizoen van te maken. Inmiddels zijn we dus verplicht om renners te gaan verkopen omdat zij de Spaanse nationaliteit bezitten, niet meer niet minder. De talentenfabrieken, regioteams en teams met één bepaalde voertaal kunnen allemaal lekker op dezelfde voet door blijven gaan aangezien dat een behoorlijk grijs gebied is. Het enige thema dat echt getroffen wordt is die van één nationaliteit, erg jammer!' van den Akker zat er verloren bij en op de vraag hoe hij de toekomst nu ziet kon hij niet echt duidelijk antwoord geven. 'Ik weet het nog niet, de motivatie is momenteel tot ver onder het nulpunt gezakt!' Unzue sloeg een arm om zijn manager heen en gaf aan dat hij van den Akker de tijd wilt geven om alles op een rijtje te zetten. 'Gelukkig hoeven we dit jaar nog niks, pas vanaf 2023 gaan deze regels in, willen we niet verkopen doen we dat ook gewoon niet. Voor ons is het voorlopig beentjes op tafel en genieten van ons mooie team vol met Spanjaarden. Er zijn genoeg teams zonder thema die geen of 1 transfer gemaakt hebben en niet bestraft zijn, dus daar wordt door de spelleiding waarschijnlijk niet te zwaar aan getild. We gaan het wel zien, desnoods schuiven we een beetje heen en weer met de mindere goden in onze selectie.'

Duidelijk was dat de beide heren in beraad zijn over hun toekomst op WK3 en waarschijnlijk solidair aan elkaar gaan zijn in hun beslissing. De tijd zal leren hoe de toekomst van Caisse d'Epargne eruit gaat zien.

Bennyboy vindt dit bericht leuk

Terug naar boven Ga naar beneden
Chris85

Chris85


Posts : 429
Join date : 09-11-19
Age : 37
Location : Duiven

Persberichten Empty
BerichtOnderwerp: Re: Persberichten   Persberichten Emptydo 14 jan - 20:51:35

Callum Scotson eerste aanwinst voor Caisse d'Epargne 2021

Persberichten 8-0m2jUC_400x400

Opgeluchte gezichten bij de ploegleiding van Caisse d'Epargne toen Callum Scotson zijn handtekening onder het contract zette wat hem aan de Spaanse Armada zal verbinden. Waar er begin van deze week nog twijfels waren of Unzue zijn project bij Caisse d'Epargne voort wilde zetten was er vandaag vooral vastberadenheid bij de Spaanse baas.

'Wij kregen rond de jaarwisseling te horen dat we het roer wederom om moesten gooien van de beleidsbepalers van WK3. Natuurlijk was dat even schrikken en is je primaire reactie om de handdoek te gooien. We hebben even de tijd genomen om na te denken en uiteindelijk besloten om toch de schouders er maar weer onder te zetten. We zullen hard moeten werken om aan de eisen van de WK3 leiding te gaan voldoen, maar we zijn vastberaden om uiteindelijk in 2023 onder de 25% Spanjaarden te komen. Dit zal echt wel moeten gebeuren aangezien we niet op sancties zitten te wachten, het is ons inmiddels wel duidelijk dat de wijze heren behoorlijk consequent zijn wat dat betreft dus we kunnen ons geen misstap permitteren.' Dat waren de woorden van Unzue als toelichting op de transfer van Callum Scotson richting het Spaanse team.

Ook van den Akker mocht zijn zegje doen over de kersverse aanwinst. 'We zijn verheugd met de komst van Callum Scotson. Ik kreeg van een zeer gerenommeerde journalist een artikel doorgestuurd dat niemand minder dan Tadej Pogacar Callum Scotson 'The Next Big Thing' noemde. Kijk, als dit soort dingen dan groot opgepakt gaan worden ben je te laat, het is een kwestie van snel handelen. Gelukkig was de transfer snel in kannen en kruiken en is Callum vanaf vandaag onze sleutel naar succes. Aan de belangrijkste eis van onze geweldige spelleiding is bij deze voldaan, de ploeg bestaat niet meer uit één nationaliteit. Het was hard werken maar op het nippertje hebben we het gered, voor je het weet is het 2023.

Callum heeft dus tijdens de lockdown uit pure verveling in 5 weken tijd vloeiend Spaans leren spreken, dat wisten we niet eens. Kwamen we tijdens de contractbesprekingen pas achter, dat zijn natuurlijk prachtige verhalen voor de kleinkinderen later.' Met dit leuke feitje sloot van den Akker de persconferentie af.
Terug naar boven Ga naar beneden
Chris85

Chris85


Posts : 429
Join date : 09-11-19
Age : 37
Location : Duiven

Persberichten Empty
BerichtOnderwerp: Caisse d'Epargne klaar voor 2023   Persberichten Emptyzo 16 okt - 19:37:32

Persberichten Caisse-trikot-sm-1_p1
     
Eusebio Unzue en Chris van den Akker verschenen eindelijk weer eens samen voor de camera's van de Spaanse media. Het einde van 2022 komt met rasse schreden dichterbij en daarmee dus ook de start van 2023. 1 januari 2023 staat al 2 jaar rood omcirkeld in de agenda van beide beleidsbepalers. 'Woensdag 6 januari 2021 was daar opeens dat bericht, het bericht dat wij ons geweldige project niet meer op deze manier voort mochten zetten. Ons project zou de spelvreugde van andere managers belemmeren en de handel niet ten goede komen. Na een paar maanden van mopperen, recalcitrant gedrag en overal tegenaan schoppen wist van den Akker de motivatie weer te vinden om Caisse d'Epargne om te bouwen. De eerste transfer om niet geheel Spaans meer te zijn was een memorabele, Antonio Angulo en Jokin Aranburu verlieten het Spaanse team ten faveure van Callum Scotson. Op het eerste gezicht niet heel vreemd, het feit dat Ceramiche Ariostea (toentertijd manager van La Vie Claire - Terraillon) beide Spanjaarden vervolgens gelijk ontsloeg was op zijn minst spraakmakend te noemen. Vervolgens volgden er nog veel meer transfers en inmiddels is Caisse d'Epargne voor 40% buitenlands, missie geslaagd.' aldus een trotse Unzue.

'Het doel was om renners aan te trekken die in verschillende disciplines uit weten te blinken zodat we in 2022 een gooi naar een top 10 plek in het eindklassement konden doen. Met de huidige 6e plek kunnen we wel concluderen dat ook die missie geslaagd is. Pello Bilbao, onze GC kopman, was daar voor een groot deel verantwoordelijk voor. Hij draaide een prima jaar en behaalde 682 punten, meer dan een verdubbeling van zijn beste seizoen tot dan toe. Ook Ivan Garcia Cortina (325), Alex Aranburu (262), Florian Sénéchal (248), Simone Consonni (237) en Jordi Meeus (231) droegen hun steentje bij aan het succes met een +200 score. Toch zijn dit allemaal jongens waar we volgend jaar nóg meer van verwachten.' van den Akker was zichtbaar tevreden maar gaf toch ook aan nog ruimte voor verbetering te zien. 'Ook in de categorie 100 t/m 200 punten hadden we dit jaar een aantal renners, iets wat we de seizoenen hiervoor niet hadden. Marc Soler, Juan Pedro Lopez, Gonzalo Serrano, Adrien Petit en Filippo Fiorelli reden alle 5 een prima seizoen en ook zij waren belangrijk voor ons. We hebben onlangs met Arjen Livyns en Itamar Einhorn 2 renners aangetrokken die de potentie hebben ook richting die 100 punten te gaan.' Unzue was duidelijk tevreden met de manier waarop van den Akker zijn team de afgelopen tijd gevormd heeft.

We zijn blij dat alle neuzen dezelfde kant op staan binnen Caisse d'Epargne, we zien vol goede moed uit naar het nieuwe seizoen en gaan kijken of we de komende tijd nog wat interessante namen aan het team toe kunnen voegen. Met ruim €150 miljoen kunnen we misschien ook nog een aantal leuke neo's aan de ploeg toevoegen aangezien we niet heel veel jonge talenten in de ploeg hebben, de komende dagen gaan we samen met de staf een strijdplan uitschrijven en ook daar hebben we erg veel zin in!' sloot een zichtbaar gemotiveerde van den Akker af.

Bennyboy, Rawolf, WCEendT en Kozer90 vinden dit bericht leuk

Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud

Persberichten Empty
BerichtOnderwerp: Re: Persberichten   Persberichten Empty

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Persberichten
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Persberichten Tinkoff - Saxo
» Persberichten - Aqua Blue Sport

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Wielerklassiekers 3 :: Teams :: Caisse d'Epargne (CEP)-
Ga naar: