Wielerklassiekers 3
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Wielerklassiekers 3

In navolging van WK1 en WK2 is dit het WK3 forum!
 
IndexIndex  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

 

 8. Transfers

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
AdminPosts : 104
Join date : 01-11-19

8. Transfers Empty
BerichtOnderwerp: 8. Transfers   8. Transfers Emptyvr 1 nov - 23:22:47

8 Transfers

8.1 Algemene Bepalingen

8.1.1 Wanneer is een deal een deal?
Voor elke deal moet een apart topic gemaakt worden in het 'Transfer Forum’ onder ‘Transfers', met daarin:
• De inhoud van de deal.o De ploegnamen of afkortingen van de ploegnamen in de topictitel va de deal.
o Welke renners of van ploeg verhuizen aangegeven in de inhoud van het bericht.• Het akkoord van beide partijen die de deal maken.
• Een argumentatie van beide partijen waarom ze deze deal maken.

Als aan één of meerdere van bovenstaande eisen niet is voldaan, dan is de deal niet geldig. Enkel voor renners gekocht van de FT-lijst bestaat een uitzondering. Hier koop je een renner waar er geen 2de partij betrokken is. Indien je de een FT-deadline gewonnen hebt (zie artikel 5.1 ‘Renners’) dien je geen topic aan te maken zoals hierboven beschreven.

Een transfer kan uit verschillende constructies bestaan, de meest voorkomende zijn:
• Renner(s) tegen Renner(s)
• Renner(s) + geld tegen Renner(s)
• Geld tegen Renner(s)

Eventuele extra opgenomen clausules bij een deal zijn uiteraard pas geldig als beide betrokken partijen hier net als de deal zelf ook hun akkoord voor gegeven hebben. Voorwaarde bij een clausule is dat deze van toepassing is voor alle betrokken renners. De clausule kan dus niet inhouden dat de renner van de ene manager van ploeg verhuizen na periode 1 en van de andere manager één of meerdere renners pas later op het seizoen. Clausules kunnen ook geen extra compensaties bevatten nadat de deal reeds verwerkt is.

Voorbeelden er vanuit gaande dat we in periode 1 zitten:
Geldige clausule: ‘De deal zal pas in gaan na periode 2.’
Ongeldige clausule: ‘Graeme Brown sluit bij FDJ aan na dit seizoen, George Bennett komt al over naar COF na periode 1’ of ‘De deal gaat in na periode 1, maar indien George Bennett op doping zou worden betrapt in de loop van het seizoen is FDJ nog een extra vergoeding van 20 miljoen verschuldigd.’

Het is niet toegestaan te handelen met valuta's, tegenprestaties, of gunsten gelegen buiten het WK3 spel. Hieronder vallen ook de andere WK (WK1 en WK2) spellen.

8.2 Ongedaan maken van transfers

8.2.1 Door de managers die de deal gemaakt hebben
Een gemaakte transfer kan tot het einde van de periode (of tot ze verwerkt zijn) ongedaan gemaakt worden indien beide managers het ongedaan maken bevestigen in het deal-topic.

8.2.2 Door de spelleiding
Er is echter nog een andere reden waarom een transfer geen doorgang kan vinden, dit is als er sprake is van een extreem onevenwichtige deal. Dit is het geval wanneer een manager een goede renner voor veel te weinig verkoopt. Er moet echter wel sprake zijn van een aanzienlijk onevenwicht. Dit valt echter moeilijk te definiëren, maar deze bepaling is er niet om deal te laten tegen houden die je zelf mogelijk niet zou maken, maar die nog te verantwoorden is. Elke manager mag melding maken bij de spelleiding indien hij het vermoeden heeft van een onevenwicht. De admins geven vervolgens hun oordeel of de deal kan door gaan of niet.

De spelleiding kan een deal ook ongeldig verklaren wanneer het vermoeden bestaat dat er gehandeld is met valuta's, tegenprestaties, of gunsten gelegen buiten het WK3 spel.

8.2.3 Door de coach bij een nieuwe manager
Zoals eerder vermeldt in artikel 2.1.2 ‘Coach’ krijgen nieuwe managers na aanmelding een coach toegewezen voor een periode van 6 maanden. Deze coach helpt de nieuwe manager het spel te leren kennen en zijn eigen team te waarderen. Hiermee wordt voorkomen dat ervaren managers door hun sterke onderhandelcapaciteiten het team van de nieuwe manager aanzienlijk zouden verzwakken door ze te overtuigen om bepaalde nadelige deals te sluiten.

We verwachten gedurende deze 6 maanden dat een de nieuwe manager steeds overleg pleegt met zijn coach voor hij een deal af sluit. In het ‘deal-topic’ van de nieuwe manager dient de coach eveneens zijn akkoord te geven. Indien de coach niet vooraf geconsulteerd is en/of zich uitdrukkelijk (met argumentatie) tegen de deal uit spreekt gaat de deal niet door. Het is dan ook aangewezen voor alle managers die met ‘nieuwelingen’ zouden onderhandelen om voor het sluiten van de deal te checken of er overleg geweest is met de coach.

Uiteraard kan de coach dit enkel doen gedurende de periode van 6 maanden dat hij is aangesteld als coach van de nieuwe manager.

Voorwaarden voor inmenging van een coach;
- Er is een renner bij de deal betrokken die in de top-100 van punten pakkers stond in het afgelopen seizoen
- Er is minimaal 50 miljoen aan geld betrokken in de deal
- Er is een renner in de deal betrokken met een stopvergoeding van 70 miljoen of hoger
- Er is een neoprof betrokken die gedurende de afgelopen 2 seizoenen voor meer dan 75 miljoen is verkocht

8.3 Intrekken van boden

Een bod intrekken voor een deal rond is mag, maar is niet echt collegiaal.

Een bod intrekken in een deadline topic kan niet, probeert iemand dit toch, dan zal het initiële bod blijven bestaan. Daarnaast zal er een extra boete/sanctie worden opgelegd door de spelleiding. De grootte van de boete/sanctie is afhankelijk van de situatie.

8.4 Deadlines

Het is iedere manager toegestaan een deadline te stellen voor één van zijn renners. Wees je er echter van bewust dat, na het plaatsen van een deadline, er een verplichte verkoop geldt (ook al heb je minder sterke boden ontvangen dan verwacht).

Slechts als er helemaal geen bod is uitgebracht vervalt deze verplichting. Bij het stellen van een deadline moet duidelijk worden gesteld om welke dag het gaat en op welk tijdstip deze deadline afloopt, het genoemde tijdstip is altijd tot en met.

Het is toegestaan om een deadline te verzetten op voorwaarde dat hij na het verzetten nog minimaal 12 uur duurt. Diegene die de deadline geplaatst heeft mag de deadline niet zelf verzetten. Deze heeft immers zelf het tijdstip mogen bepalen. Een deadline mag enkel verplaatst worden op aanvraag van een andere manager. Dit mag maximaal 1 keer per deadline.

Een deadline moet minstens 1 dag (24 uren) en mag niet langer dan 5 dagen (120 uren) duren na het tijdstip van plaatsen van deze deadline. Ook indien er wordt gevraagd om een deadline te verschuiven, mag hij nooit langer dan 5 dagen duren nadat de deadline in eerste instantie was gepost.

Een deadline mag alleen aflopen tussen 18:59:59 uur en 22:00:01 uur. Dit wil zeggen dat het vroegste tijdstip 19u00 is en het laatste tijdstip 22u00. Wanneer de deadline af loopt om 19u00, kan het laatste geldige bod worden uitgebracht om 19:00:00 (forumklok).

In tegenstelling tot de FT-deadlines mogen er wel 2 deadlines op hetzelfde tijdstip aflopen. Het aflopen van een gewone deadline op hetzelfde tijdstip als een FT-deadline is eveneens toegestaan.

De manager die de deadline heeft geplaatst dient, binnen de 24 uren na het aflopen van de deadline in het deadlinetopic, bekend te maken wat het winnende bod is.

Als het winnende bod bekend is gemaakt, dient deze ook nog in het ‘Transfers' topic geplaatst te worden. Ondanks dat de verkoop al officieel was na afloop van de deadline vragen we dit om de administratieve flow te vereenvoudigen.

8.5 Periodedeadline en transferverwerking

8.5.1 Periodedeadline
De spelleiding zal elke periode een deadline plaatsen. Alle deals die volledig rond zijn voor die deadline (die geen clausule hebben die een latere periode vermelden) zullen nog kunnen in gaan voor de eerstvolgende periode. In de volgende periode rijden de aangetrokken renners bijgevolg voor je team.

Deals kunnen nooit ergens in de loop van een periode doorgang vinden, ten vroegste na een periodedeadline. Enige uitzondering staat in artikel 5.1.3 Verwijderen van renners uit het spel.

8.5.2 Verwerken van transfers
De transfers worden na de periodedeadline verwerkt (tenzij een clausule aan geeft dat deze later dient verwerkt te worden). Om het administratieve werk te spreiden kan het gebeuren dat enkele transfers reeds vroeger verwerkt worden.

Welke koersen tot welke periodes behoren is terug te vinden in de kalender van WK in dit topic.
Terug naar boven Ga naar beneden
https://wielerklassiekers3.actieforum.com
 
8. Transfers
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Transfers 2020
» Transfers 2021
» Transfers 2022
» Nieuw evaluatiesysteem transfers
» Transfers 2023

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Wielerklassiekers 3 :: Algemeen :: Reglement-
Ga naar: